Ken je ze nog? De Nintendogs? Schattig scoort en dat heeft Microsoft geweten. De Kinect is een familiespeeltje en de Kinectimals passen daar helemaal bij. Vergeet de honden zoals we ze op iedere hoe zien. Katachtige roofdierenpups is waar Microsoft mee aan de haal gaat.
We geven dan ook meteen toe dat deze game educatief wellicht compleet onverantwoord is. De beestjes zijn namelijk zo aandoenlijk dat je compleet vergeet dat deze gewend zijn om in de ergste gevallen ook mensen aan stukken te reten. Inderdaad, vanaf het moment dat we ons tijgertje gekozen hadden veranderde ons beeld totaal. Wat een schatje!
Het Verhaal
In Kinectimals ben je een ontdekkingsreiziger dat op een eiland aanbeland om een schat te zoeken. Zoals je mag verwachten van iedere schatgraver, doen we dat door in te burgeren bij de locale puppy gemeenschap. Je begint dan ook met het uitzoeken van het dier waarmee je het eiland gaat verkennen. In ons geval Tijger Tony. Inderdaad, net als in Nintendogs moet het beestje een naam hebben.
Op Ontdekkingsreis
Met onze Tony gaan we minigames spelen om zo het eiland te onderzoeken. Hoe meer en hoe beter we spelen, hoe meer discovery points we verdienen. De minigames verschillen van het spelen met speelgoed tot het wassen en knuffelen van onze Tony. Bij deze minigames zien we ook meteen dat Kinectimals is ontworpen voor de jongste leden van het gezin. De minigames zijn simpel en vermakelijk. Zelfs bij het voeren geven we tijger Tony ‘vegetarische’ brokjes.
Digitaal Leven
Naast dat Kinectimals echt waanzinnig mooi is, is het gedrag van de diertjes ook enorm goed nagebootst. De beetjes reageren fantastisch op een aai over de bol of een briebel op de buik. De animaties gaan vlekkeloos in elkaar over en zijn een voorbeeld voor vele andere games.
De Kinect
Wat ons opvalt in de game is dat de Kinect in de meeste gevallen waanzinnig accuraat is. Enkel bij het gooien van objecten moesten we even leren om onderhands te gooien. Kennelijk kon de Kinect het verschil niet zien. Ook het touwtjespringen liep niet altijd geweldig, maar dat gaat in de praktijk ook niet altijd even goed. Dus we laten maar even in het midden of het aan de Kinect ligt of aan ons.
Conclusie
Aan Kinectimals is maar één ding fout, en dat is de vertaling. Gezien de game op de allerjongsten is gericht, had Microsoft er verstandig aan gedaan om de spraak naar het Nederlands te vertalen. In plaats daarvan loopt een ondertiteling bovenaan het beeld mee. In tegenstelling tot wat we van TV kennen, loopt de tekst niet altijd volledig met de spraak mee en worden zinnen soms afgebroken. Echt een enorme misser want het is misschien wel één van de meest kindvriendelijke games die we de laatste jaren hebben gezien. Op dat ene puntje na, is Kinectimals zeker een aanrader voor kleine kinderen.