In de cocktailbar gebruik je nogal veel citrusvruchten. Zit er geen limoen in, dan bevat de cocktail wel een citroen. En dan is er natuurlijk ook nog de Pasoã Jus of (beter nog) de klassieker Screwdriver waar vers sinaasappelsap toch echt het lekkerst is. Een handige, smalle, citruspers komt dan goed van pas. De Citrus Carafe & Press voldoet daarbij aan onze wensen voor een citruspers. Logisch dus dat we die ook even testen.
Uiterlijk
Het uiterlijk van de Citrus Carafe & Press is niet hip, maar voorral klassiek. Hij straalt voor mijn gevoel ook wel wat luxe uit. Hoewel de karaf erg helder is, gaat het toch echt om plastic. Ideaal voor als de kinderen met de Citrus Carafe & Press aan de haal gaan.
Gebruik
De pers werkt zeer waarschijnlijk anders dan je gewend bent. In deze pers leg je de citrusvrucht namelijk met de gesneden zijde omhoog en druk je de deksel van de Citrus Carafe & Press erop. Liefst met een draaiende beweging. Het sap wordt onderin de karaf opgevangen.
Het deksel waarmee je perst, sluit de karaf ook af. De vorm van de witte kelk kan je ook als schenktuit gebruiken. Om hem schoon te maken, knal je hem gewoon in de vaatwasser.
Praktijk
Het is even wennen. Citrusvruchten met de hand persenl. Toch heeft dat ook wel weer zijn charme en het mag gezegd worden, het werkt goed. Nouja, voor citroenen en sinaasappels. De limoenen die we op dit moment in de supermarkt vinden hebben een wat dikkere schil en dat vraagt nogal wat kracht.
Conclusie
De Citrus Carafe & Press doet wat hij moet doen. Handmatig persen mogelijk maken zonder veel ruimte nodig te hebben. De aanwezigheid van de karaf is dan ook enorm handig als je even een voorraadje wilt persen. Voor limoenen kost dit alleen veel meer kracht dan ik had verwacht.
Recept: Martini Royale
De Martini Royale is een heerlijke, feestelijke cocktail die je in het glas bereidt. Natuurlijk doe je dit in het klassieke Martiniglas.
Ingrediënten:
- 50ml Vodka
- 10ml Creme de Casis
- Scheut champagne
Bereiding:
Schenk de vodka en creme de casis in een gekoeld glas. Vul het glas af met de champagne.
Proost!