BBQ is burgertime, maar een goede cheeseburger blijft een heel karwei. Met de introductie van de Cheese Barbeclette lijkt Boska toch een bijzonder handige gadget te hebben gemaakt waarmee kaas grillen geen probleem meer mag zijn.
Unboxing
De verpakking van de Cheese Barbeclette bevat naast de raclette zelf, ook een plastic spatel. Handig, want zo beschadig je de coating van de Cheese Barbeclette niet wanneer je de kaas er vanaf gaat schrapen.
Design
Ook handig is het handvat. Deze klapt mooi over de Cheese Barbeclette heen waardoor hij weinig ruimte inneemt wanneer je deze niet gebruikt.
Gebruik
Kaas is iets bijzonders. Het heeft een vaste vorm, maar bij verhitten smelt het tot een bepaalt punt. Daarna wordt het weer hard doordat vet en kaas zich gaan scheiden. De Cheese Barbeclette maakt hier handig gebruik van.
Wanneer je een mooi stuk kaas op de Cheese Barbeclette legt, zal deze keurig smelten zonder aan de Cheese Barbeclette vast te plakken. Het drijft op een laagje van het eigen vet. Hierdoor schuift een stuk gegrilde kaas zonder moeite van de Cheese Barbeclette af.
Het enige waar je voor moet oppassen, is het handvat van de Cheese Barbeclette. Deze wordt echt superheet op de BBQ. Je zal dus een goede tang of andere hulpmiddelen nodig hebben om de Cheese Barbeclette te gebruiken.
Creativiteit
Wil je creatief worden met de Cheese Barbeclette? Geen probleem. Er kan natuurlijk veel meer op dan kaas alleen. Mijn tip: Kaas met stukjes paprika en uit. Heerlijk!
Conclusie
Ik hou van variatie op de grill en de Cheese Barbeclette van Boska helpt me hierin. De anti-aanbaklaag werkt perfect in combinatie met kaas en de Cheese Barbeclette neemt niet teveel ruimte in. Jammer dat het handvat enorm heet kan worden, maar dat lossen we met een tang op.