In Nederland is Acer geen heel grote speler en mijn eerste kennismaking met de Liquid S1 liet echt nog wel wat te wensen over. Met het nieuwe topmodel, de Acer Liquid S2, laat Acer zich van een heel andere kant zien en zet het een toestel neer dat zeker aan de bovenkant van het middensegment zit.
Unboxing
Acer voorziet de Liquid S2 van een mooie, complete uitrusting. Zelfs de bijgeleverde headset complimenteert het design van de S2. Je ziet het allemaal in ons filmpje.
Design
Met de keuze voor een 6 inch display is de S2 van Acer alles behalve klein. Het toestel lijkt zich dan ook te positioneren als goedkoop alternatief voor de Galaxy Note 3 van Samsung. Hij is bijna 9CM breed en dat voel je meteen. Doordat de accu voor een groot deel aan de onderkant ligt, blijft het toestel wel aardig in de hand liggen.
De achterkant van de Liquid S2 is afgewerkt met een rubber-achtig materiaal wat zacht aanvoelt en geen vingerafdrukken achterlaat. De rode kleur van de achterkant komt ook weer terug in de gril die op de oorspeaker ligt.
Acer kiest ook bij de S2 voor knoppen onder het scherm. Een prima keuze, want je spaart zo kostbare schermruimte. Helaas kiest Acer er ook nu weer voor om non-standaard icoontjes voor de knoppen te gebruiken.
Specs
Qua specs is de Liquid S2 een zware jonge. De chipset bestaat uit een quad-core 2.15GHz processor met 2GB werkgeheugen en een Adreno 330 GPU. Deze Android smartphone kan zonder problemen zware apps draaien en ook het gamen op de S2 is een plezierige bezigheid. Om al je content op te slaan krijg je standaard al 16GB aan interne opslagruimte.
Stylus ondersteuning
In de versie van Android die Acer op de Liquid S2 heeft geplaatst zit ondersteuning voor een stylus met drukknop. Daarmee zou de S2 een volwaardige concurrent worden voor de Note 3. Helaas zit de stylus er niet bij en hebben we die ook nog niet op internet gevonden.
Nano SIM en 128GB MicroSD
De Liquis S2 is dan wel groot, het simgebruik is klein. Acer kiest bij de S2 namelijk al voor het nieuwe Nano SIM formaat. Bij aankoop moet je hier even rekening mee houden. Om deze nano SIM te plaatsen, krijg je van Acer ook een kleine tool die het klepje opent.
Meteen naast het klepje voor de Nano SIM zit de opening voor de micro-SD kaart. Ook hier loopt Acer voorop met de ondersteuning van kaarten tot 128GB. Je kunt er dus aardig wat films en series op kwijt.
Display
Acer heeft voor een IPS display gekozen met een resolutie van 1080×1920. Full HD dus en dat is op 6 inch geen overbodige luxe. Je houdt 367 pixels per inch over en dat kijkt prima. Ook is de kijkhoek van dit display dik in orde. Het display krijgt bescherming van Corning Gorilla Glass 3.
Camera
Hoewel het al mooi is dat de camera van de Liquid S2 haar plaatjes op 13 megapixel schiet, heeft Acer nog een primeur in de mobiele markt. Om de lens vinden we namelijk een LED ringflitser. Dit geeft een net wat mooiere flits doordat schaduwen veel minder hard zijn. top!
Natuurlijk kan de camera Full HD filmen en dan ook nog eens op een high frame rate (60 frames per seconde). Relatief uniek is dat je ook 2K filmpjes kunt schieten (2160p). De maximale frame rate is dan wel 24 frames per seconde.
Aan de voorkant zit nog een camera voor videogesprekken. Deze is 2 megapixel. Niet bijzonder, maar goed genoeg.
De camera app bevat bovendien een groot aantal creatieve filters. Door de filters te combineren kun je foto’s echt een eigen handtekening geven.
Wil je panorama’s maken, kan de Acer Liquid S2 het aan om panorama’s van 27 megapixels te combineren. In theorie zeer bruikbaar, maar ik heb geen enkel panorama zonder foutjes kunnen schieten. Hier is duidelijk nog een softwareupdate nodig.
Geluid
Acer zet haar samenwerking met Dolby voort. Het toestel heeft dan ook Dolby Digital Plus aan boord. Dat zien we onder anderen terug in de stereo speakers die het toestel rijk is. Deze komen optimaal tot hun recht wanneer je het toestel horizontaal in de hand houdt.
Hoewel het qua muzikaal volume nog steeds een smartphone is, is het geluid wel heel prettig om te horen. Er zit zelfs wat meer laag in dan ik had verwacht. Nouja, met zo’n enorme body is er natuurlijk ruimte genoeg voor een klein beetje klankkast.
Conclusie
Met de Liquid S2 richt Acer zich meer op het high-end segment dan het met haar andere smartphones doen. Het design van de S2 is opvallend door het materiaalgebruik. Like it or hate it. Het is persoonlijke voorkeur. Wat interessanter is, zijn de specs die je voor toch niet al te veel geld in handen krijgt. Ik ben onder de indruk van wat Acer hier heeft gedaan.