Foto van Jeroen
Jeroen

Review: Oukitel Mix 2 (mobiele telefoon)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prijs
  • Groot beeldscherm
  • Lekker snel
  • Grote accu
  • Android 7.0

THE BAD

  • Zwaar
  • Selfie cam zit rechtsonderin

Goede Android telefoons en mega goedkoop. Kan dat? In een tijdperk waar je 1200,- euro neerlegt voor een nieuwe Iphone lijkt dat onmogelijk. Oukitel zegt van niet en vraagt nu nog 160.- euro voor een Android 7.0 toestel met 6GB ram, dual cam, dual sim en ga zo maar door. GadgetGear is enthouast van de ze ontwikkelingen. Lees je mee?

Oukitel is een Chinese fabrikant. Jou misschien niet bekend, maar sinds 2009 een grotere speler in China. De Oukitel Mix 2 hebben we verkregen bij Gearbest. Een naam die je vaker hebt gezien bij GadgetGear. Dat komt omdat zij alles doen om hun naamsbekendheid en betrouwbaarheid in Nederland groot te maken. Logisch, want iets bestellen uit China en dan 40 dagen wachten, dat doe je niet zomaar. Onze ervaring met Gearbest is perfect. Prive heb ik ook iets besteld en ook zonder problemen. Je moet alleen wel even geduld hebben. Het toestel, de Oukitel Mix 2, lijkt qua naam al heel erg op de Xiaomi Mi Mix 2 en qua design ook. Ach, alle telefoons lijken tegenwoordig op elkaar. Als je goed kijkt, of test, dan kom je achter de verschillen. Laat dat nou precies zijn wat we hier gaan doen.

 

Unboxing

 

Bij het unboxen van de Oukitel Mix 2 valt direct op hoe groot het display is, enorm! Maar wanneer ik het toestel oppak, valt nog iets op: het gewicht. Jemig wat is deze telefoon zwaar. Echt uitzonderlijk! Iedere gram telt natuurlijk bij iets wat je aan je oor moet houden of in je zak moet dragen. Bij de Mix 2 kan letterlijk je broek er van af zakken. Da’s jammer, maar wat betekent dat? Een dikke batterij? Dus een lange levensduur? Dat zou het wel waard zijn, toch?

Hey? Er zit al een screenprotector over het scherm geplakt. Voor en achter! Dat scheelt een hoop gerommel met bubbeltjes en belletjes. Verder vinden we in de doos een lader (geen usb-c, maar gewoon micro usb. Wel met quick charge) , een boekje, geen oordopjes, maar die hebben we zat. Snel dat ding aan en ervaren! De laatste die ik testte van de Chinese markt in deze range qua prijs, was een rugged phone, weet je nog? De Blackview BV8000 pro. Top ding, onverwoestbaar, maar niet zo heel snel. Ondanks de specs.

 

Design

Oukitel MIX 2 heeft een vergelijkbaar ontwerp als dat van de onlangs uitgebrachte MI MIX 2. Beide hebben een vergelijkbaar paneelloze weergave met een camera aan de onderkant. Euh, wacht even? Selfie cam aan de onderkant? Ja, daar komen we nog op terug. De Oukitel MIX 2 heeft een glazen achterkant met dubbele camera-instellingen. Je vindt een vingerafdrukscanner aan de achterkant wat tegenwoordig al bijna niet meer bijzonder is.  Aan de rechterkant hebben we een volumeknop en de power button.  Aan de onderkant de micro usb aansluiting (geen USB C wat ik her en der hoor) en de koptelefoon aansluiting bovenaan.

Het nadeel van een ‘glazen’ telefoon is het verzamelen van vingerafdrukken. Een beetje pietje precies is continue aan het vegen en het is rete glad. Wel supermooi, dus ja? Het gladde nadeel heb ik ervaren met de Xiaomi die van de gladde badkamerstenen door een appje zo het water in gleed en helaas overleden was. Ja, moet je ‘em maar niet vlakbij water plaatsen, klopt. De build van MIX 2 zal je zeker bevallen. Hij is groter dan een standaard telefoon, ook wat dikker en heavy mate… Met 8,8 mm dik en weegt volgens de verkoper 207 gram, nou ik heb hem gewogen op de brievenweger van de postkamer en ik kom op 234 gram. Bijna een half pondje kaas!  De Afmetingen zijn 15.78 cm x 7.51 cm x 0.88 cm. Een lange, zware jongen.

Display

 

Het display is behalve de prijs het eerste wat me echt aanspreekt. Het heeft een gigantisch 6 inch (5,99 inch om precies te zijn) Incell display met een resolutie van 1080 × 2160 en ondersteunt maximaal 10 touches per keer. Geen apenglas (Gorilla), wel geleverd met een screen protector erop geplakt. Ook handig 🙂 Het 18: 9 ratio display geeft alles een betere ervaring. Games in breedbeeld zijn toffer, YouTube voelt beter en Facebook scrollen uitgebreider. Top! De FullHD resolutie biedt scherpe beelden, met levendige kleuren en het is prima in het zonlicht te bekijken. Zet je het scherm op een lage lichtfrequentie, dan kan het een beetje flikkeren. Dat viel op, ik denk omdat het zich probeert te meten met de omgeving om een de juiste lichtsterkte te zoeken.

Prestaties

Tja, daar gaat het ook om! Ken je Helio P25? Oukitel MIX 2 heeft 64 bit MediaTek Helio P25 en ARM Mali-T880 MP2 GPU onder de klep en wordt geleverd in een enkele configuratie van 6 GB RAM en 64 GB opslag. Geheugenuitbreiding kan worden gedaan met een MicroSD-kaart van maximaal 512 GB (WTF!). Nu reviewde ik hiervoor de Blackview. Ook een relatief jong Chinees bedrijf, met goede specs in de telefoon, maar die rugged phone was toch echt beduidend langzamer dan de Mix 2. Zo zie je maar weer dat 6GB ram en Rom niets zegt, het zit hem in de processor. De Helio P25 brengt je alsnog naar het middensgment, dit evenals de voor de 3D test en gaming specs. De beleving is wel beter, maar dat komt door het grote scherm.

De prestaties zijn indrukwekkend. Surfen, video’s bekijken, facebooken en dikkere games spelen, dat kan allemaal. De P25 biedt voldoende kracht om gemakkelijk veeleisende apps en games aan te kunnen. Heb je veel apps en programma’s openstaan, dan heb je met twee drukken op de knop alles weer gewist, maar alsnog is 6GB echt meer dan genoeg. In de Antutu benchmark die ik draaide scoorde de Oukitel Mix 2 gemiddeld. Vergelijkbaar met mijn laatste review van de Blackview, maar iets hoger. Het komt nog lang niet in de buurt van de nieuwe jongens zoals de Samsung S8 en de Iphone X, maar dat mag je ook niet verwachten voor dit segment en deze prijs.

Oukitel MIX 2 is een Dual-SIm Dual-Standby-apparaat met LTE-ondersteuning. Connectiviteit inclusief WiFi, Bluetooth en GPS. Sensoren omvatten Ambient Light Sensor, Geomagnetic Sensor, Gravity Sensor, Gyroscope en Proximity Sensor. Vingerafdruksensor bevindt zich aan de achterkant van het apparaat, die vrij snel en betrouwbaar is.

 

Android

Oukitel draait op Android 7.0 wat beter bekend staat als Android Nougat. Snel en ondersteund alles, maar lang geen 8.0 Dat zien we helaas meer bij deze jongens uit China. 7.0 biedt functies zoals Data Saver voor het opslaan van uw gegevensplan, het beantwoorden van meldingen, georganiseerde toasts, Google Assistent en nog veel meer. Oukitel heeft nog niets gezegd over een update en nu, terwijl er al lang en breed 8.0 op de markt is, kunnen we nog niets updaten. Maar wees gerust. Nougat zal zeker nog een paar jaar perfect zijn.

Camera

Ja, laten we eens beginnen met zeuren. Hoe kom je er in godsnaam op om je selfie cam aan de rechter onderkant te plakken!!! Daar zit toch de ‘foto maak toets’! Iedere keer zit ik met mijn klauwen voor het beeld. Kansloos. Je Mix 2 zegt wel tegen je: Tilt your phone for better blabla” maar willen we meer handeling tijdens het fotograferen met een telefoon? No! Jammer, want het is een 13 Megapixel sensor met flits die best leuke foto’s maakt.

He, dat lucht op…  De andere cam dan maar! De MIX 2 gebruikt een dubbele camera-instellingen als primaire shooter. Eén sensor is 21 Megapixel terwijl de andere een 2 Megapixelsensor is. Deze opstelling is niet geschikt voor het opnemen van 4K-video’s. De videokwaliteit is prima, maar niet schokkend. Weer geldt dat je met genoeg controle in je handen en met voldoende licht er mooi gefilmd kan worden. Geen 4K dus, wat ik wel her en der lees, maar echt niet in de opties te vinden is.)

Ik kon enkel kiezen voor FHD, 1080 p, 720 p, etc.  en de MB’s. Dual Flash is er om te helpen in donkere omgevingen. De camerakwaliteit is redelijk goed voor het vastleggen van hoge details en verzadigde kleuren. Je moet wel een vaste hand hebben, dus bij spontane foto’s krijg ik slecht resultaat. Bij ondersteuning of rust krijg ik erg mooie foto’s (zie mijn kiekjes). Bij weinig licht is het beduidend minder.

 

Accu

MIX 2 bevat een dikke, zware 4080 mAh niet-verwijderbare batterij. Dat is best uge, als je bedenkt dat Samsung rond de 3000 zit. De Screen-on-tijd is uitstekend, doe je niet te wild met je telefoon dan je anderhalve dag mee. Niet te wild is geregeld mail en socials checken, een paar foto’s maken en actief appen. Oukitel claimt dat je de hele dag door games kunt spelen op deze accu. Makkelijke claim, doet niemand. Met Quick Charge 2.0 kun je MIX 2 in 90 minuten opladen van 0% tot 100%, wat behoorlijk indrukwekkend is gezien de grootte van de batterij. Sterker nog, dit is echt enorm indrukwekkend.

 

Conclusie

De Oukitel Mix 2 is eigenlijk dé aanrader van het moment. Waarom? Mega groot breedbeeld, snel, goede batterij, quick charge 2.knallers, dual sim, externe harde schijf tot MAXIMUS te pimpen, Android 7.0 en dat (en meer) voor maar 170,- euro?!!! WAT DOE JE HIER NOG?! KOPEN! Nou, er zijn ook wat mankementen. Hij is zwaar, de front cam is echt kak daar rechts in de hoek, maar al met al wel een hele shiny en slimme telefoon. Voor, voor een prikkie dus. Daarom ook deze bizar hoge score met een 9/10. Ik zou zeggen: stap lekker over op sim only, geef iedereen de rambam en koop een goede telefoon voor weinig…

Verkrijgbaarheid

De Oukitel Mix 2 is momenteel in de aanbieding bij Gearbest.com voor € 169.19

 

 

 

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij Gearbest

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.