Bitcoinmeester is één van de bekendste Nederlandse Exchanges. Uitgegroeid binnen een jaar tijd van platform waar je terecht kon om Euro’s om te ruilen voor BTC tot eigen Exchange Market met meer dan 108 verschillende coins! Lees hier de Crypto review van Bitcoinmeester!
Bitcoinmeester is 100% Nederlands, dat voelt in een online wereld toch een stuk veiliger. Je ziet hun Nederlandse adres, met Nederlandse support die snel en accuraat reageren. Maar ook in de media, heb je hun commercial al gehoord op de radio?
Dat maakt die digitale valuta toch weer iets minder onzeker, want zeg nu eens eerlijk: vond jij de eerste keer crypto kopen ook niet spannend? Wist jij 100% zeker waar je op dat moment je geld aan betaalde? Die momenten tussen betalen en ontvangen, was dat niet spannend? Dat stukje zekerheid en openheid dat je elders mist, vind je bij Bitcoinmeester; hier zie je direct wat je krijgt. Een beetje het no-nonsense bedrijf binnen de crypto wereld, want ‘what you see is what you get’ is denk ik de beste omschrijving van deze exchange. Laten we eens wat verder in de materie duiken.
Wat is Bitcoin?
Hé? Wat? Bitcoin en Crypto? Als dit je allemaal niets zegt, dan is het verstandig om eerst even onze eerdere artikelen te lezen over deze digitale valuta. Je vindt het eerste artikel via deze link. Hier leggen we een beetje uit wat het is, waar iedereen het steeds over heeft.
Bitcoinmeester de Oorsprong
Bitcoinmeester is ontstaan zoals veel succesvolle bedrijven beginnen: vanuit de passie voor het product. Eigenaren Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken waren zich in 2016 al bewust van het succes van de Bitcoin. Zij waren actief traders vanuit een hobbymatige interesse en zij volgden alle ontwikkelingen op de voet. Eind 2016 kwamen zij op het idee om zelf een platform te ontwikkelen. Deels omdat zij de ruimte zagen in de markt en deels omdat er nog geen echt Nederlands platform bestond waar wel al vraag naar was. Meuleman en Zandwijken hadden ideeën over functionaliteiten en ook service die niemand nog waar kon maken. Veel platformen hadden moeite met de grote vraag of kampten met voorraad problemen waardoor je geen munten kon kopen.
Met de juiste dosis lef, passie en kennis besloten zij de stap te nemen. Mitchell is eigenaar van een administratiekantoor en heeft een financiële achtergrond. Boyd heeft een eigen software bedrijf en dat bleek de ideale combinatie. De eerste stap is overwogen gezet, maar dan. Er komt gigantisch veel bij kijken. Veel regelgeving, veiligheidsvoorwaarden en een markt die nog in de kinderschoenen stond. Ook wilde Meuleman en Zandwijken voorop lopen op het gebied van anti-fraude, anti-witwassen en KYC-policies, zodat eventuele latere regelgeving voor hen geen problemen zou vormen. Uiteindelijk zijn zij in mei 2017 online gegaan.
Zoals we nu weten bleek dat net voor de enorme piek. Een juiste zet dus. Ze zijn pas echt gaan groeien eind 2017 (de piek in de crypto koersen), omdat daar de concurrenten op de markt gingen werken met aanmeldingenstops of zelfs storingen hadden en support reactietijden van meer dan 3 weken. Mensen waren op zoek naar een alternatief en kwamen massaal bij hen terecht.
Bitcoinmeester 2017
Boyd Meuleman legt uit wat voor hen deel uitmaakte van het succes van Bitcoinmeester. “Ons systeem was gebouwd op een groot klantenbestand, toen de grote vraag naar ons platform doorbrak bij de Nederlanders beschikten we al een ingespeeld team klantenservice, die al klaarzaten om de eerste vragen op te vangen en support te bieden wat bij andere bedrijven alleen nog uit een FAQ bestond.
De klantenservice hebben we in de loop van de tijd ook uitgebreid, omdat we het belangrijk vinden dat Bitcoinmeester altijd bereikbaar is. We hebben nooit problemen gehad met voorraad of bereikbaarheid, we zijn altijd online geweest en ons systeem draait als een zonnetje. We hebben het zo ingericht dat we makkelijk in capaciteit 100x zo groot kunnen worden zonder dat onze klanten daar iets van merken. We zijn klaar voor de toekomst.”
Bitcoinmeester 2018
Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel eens gehoord van de naam Bitcoinmeester. Het blijft aantrekkelijk voor Nederlanders en Belgen om bij een Nederlandse website terecht te kunnen. Daarbij komt natuurlijk de radioreclame die op 538, Veronica, SlamFM, Skyradio, Radio10, 100%NL en SublimeFM voorbij komt.
Hoe werkt Bitcoinmeester?
Ik schreef het al eerder; what you see is what you get” dat lijkt de insteek van Bitcoinmeester. In dit deel van het artikel wil ik verder ingaan over de werking van Bitcoinmeester. Het is enorm eenvoudig. Uiteraard surf je als eerst naar de website www.bitcoinmeester.nl. Rechtsboven in de website zie je staan “Mijn Account” daar klik je op, waarna je kunt kiezen om in te loggen of een nieuw account te openen.
Je opent een gratis account met een druk op de knop. Ze vragen enkel om naam, je e-mailadres en om een wachtwoord aan te maken. Eenmaal dit gedaan wordt je e-mailadres geferifieerd en kun je inloggen. In je instellingen kun je kiezen om je account te beveiligen. Standaard is dit gedaan met de mail tweestapsvertificatie, die kun je ook omzetten naar je telefoon (wat ik persoonlijk gemakkelijker vindt). Binnen Bitcoinmeester zie je heel overzichtelijk welke coins er te koop zijn en hoe je die moet kopen. Er staat na iedere druk op een bepaalde coin een menuutje waar je of het aantal gewenste coins kunt invoeren of het aantal euro’s dan je wilt besteden. Maar om euro’s te besteden moet je eerst je online wallet invullen.
Wallet? Ja, je account op Bitcoinmeester is ook jouw beveiligde online portemonnee waar je euro’s en coins kunt bewaren. Je hoeft dit dus helemaal niet te verzenden naar andere accounts, maar je kunt het veilig laten staan. Zelf adviseer ik mensen altijd over te gaan tot een hardware wallet als je een noemenswaardig bedrag hebt staan.
Oke, euro’s storten. Als eerst moet je jouw bankrekening verifiëren, dat kan je heel snel doen door via Ideal een paar cent over te maken zodat Bitcoinmeester en jij weten dat jouw account en bankrekening echt zijn en aan jou toe behoren. Je kunt dan tot 1000,- euro wekelijks storten. De hoeveelheid euro’s die je wilt storting, daar zitten wat verificatielimieten aan. Wil je 100,- euro storten, dan is e-mailverificatie voldoende. 1000,- bankrekeningnummer, 15.000 dan dien je een ID up te loaden en voor hogere limieten, worden iets meer zaken gevraagd. De verificatie gaat supersnel! Binnen een kwartier en ‘s avonds en in het weekend maximaal een uur. Dat is ruim vier keer zo snel als bijvoorbeeld hun Nederlandse concullega’s.
Daarna kan het feest beginnen! Let goed op dat er wat voorwaarden zijn. De minimale storting is € 50,- euro en het minimale bedrag aan euro’s dat je kunt omzetten in coins is 10 euro. Stel dat je 50 euro stort in je Bitcoinmeester wallet en je spendeert 45,- euro aan een paar coins, dan kan je van die overige vijf euro niets kopen. Ook niet als je een coin wil kopen die 0,01 euro kost en je voor vijf euro er veel kon kopen. Minimaal is 10,- euro. In dat geval moet je dus 5,- euro bijstorten, dat kan weer niet want het minimale is 50,- euro storten. Denk dus even goed na voordat je gaat storten. Wat misschien nog een stukje service zou kunnen zijn binnen het bedrijf is dat je, net zoals bij Giro bijvoorbeeld, ook kleinere bedragen kunt storten.
Goed, verder want we hebben euro’s online! Weet je al precies wat je wil? Dan kun je de coin aanklikken, het aantal euro’s typen dat je wilt spenderen en je ziet direct hoeveel coins je krijgt voor je geld. Druk op de knop en je hebt coins en geen euro’s meer. De truc is natuurlijk om coins te kopen voor een bedrag, die groeien in hun waarde zodat je winst maakt. Om dit bij te houden kun je binnen Bitcoinmeester alles bijhouden. Leuker is om er een appje bij te downloaden. Deze zomer komt er de Bitcoinmeester App waar we zeker nog het één en ander over gaan schrijven. Voor nu gebruiken we even Blockfolio. Dat is een app die puur dient om je wallet te bekijken om te zien of je winst of verlies maakt. Je kunt hier binnen niet traden, dat kun je straks wel met de Bitcoinmeester app.
Het gave van Bitcoinmeester is dat je heel gemakkelijk kunt zien hoeveel coins je krijgt voor je euro’s. De kosten die Bitcoinmeester rekent zijn hier al in verrekend dus dat is echt dat what you see is what you get. Geen verrassingen, geen fee’s achteraf, gewoon duidelijkheid. Daarnaast kan je als enige in Nederland je gekochte coins wisselen/traden tegen andere coins. Dus je kunt je gekochte Ripples of TRX wisselen tegen IOTA of LTC. Alles kan tegen elkaar geruild worden, dat kan ergens anders alleen tegen BTC Bitcoin en dan pas weer terug. Daar verlies je altijd een fee op.
En nu? Je hebt coins gekocht > die stijgen > je maakt dikke winst > je wilt keiharde Euro’s terug??? Geen punt. Uitbetalingen zijn direct! Dus als je een ABN of een Bunq hebt, dan zie je bij de knop uitbetalen direct het geld op je rekening staan.
Conclusie Bitcoinmeester
Een Nederlandse exchange met een echte supportafdeling: mail, live chat, telefoon. Dit zie je nergens. Verder de (jaja ik noemde het al drie keer) what you see is what you get policy. Geen verrassingen, geen fee’s achteraf. Duidelijkheid. Ohja, alle coins tegen alle coins traden, geen tussenstop naar BTC met verlies. Uitbetalen per direct. Bitcoinmeester is op dit moment dé plek om te kopen. Zeker voor starters die behoefte hebben aan een stukje openheid van zaken.
EDIT:
Het Bitcoinmeester platform wordt uitgebreid. Binnenkort komen de stop-loss en limit order functionaliteiten online, in de zomer komen ze met een app en luisteren ze heel erg naar wat de klant wil. Wil je een bepaalde coin of feature heel graag? Laat het weten want in het verleden hebben ze vaker aan de hand van feedback van klanten de website aangepast.
Eén reactie
Bitcoinmeester is NIET accuraat. Ze lopen altijd achter de feiten aan. Stijgt een munt van bijvoorbeeld 1 naar 2 euro en een uur later terug naar 1 euro, dan zal je dat op Bitcoinmeester niet zien. De grafiek zul je zien staan op 1 euro.
Een effectief voorbeeld zie je met Dentacoin. Vergelijk Dentacoin op Bitcoinmeester.nl en op https://www.coingecko.com/nl/coins/dentacoin