Met de HyperDrive heeft Hyper een USB-C hub met draadloze lader ontwikkeld die helemaal in het macOS/iOS landschap past. Niet alleen qua vormgeving, maar zeker ook qua specs.
Hyper kwam al vroeg in het nieuws als accessoiremaker voor MacOS liefhebbers. Met een Kickstarter die de twee USB-C poorten op de MacBook Pro kon uitbreiden naar een enorme hoeveelheid aansluitingen die Apple het had geschrapt. Inmiddels zijn het heel wat copycats, maar Hyper blijft lekker door ontwikkelen.
Unboxing
In de compacte verpakking zit de HyperDrive zelf. Meer heb je niet nodig. Nouja, een USB-C kabel.
Design
Qua design valt de HyperDrive een tikje uit de toon door de zwart-plastic bovenkant. Hier zitten vier nopjes op van siliconenrubber die moeten voorkomen dat jouw iphone van de lader kan glijden. Slim.
Het onderste deel is weer netjes Space Gray aluminium zoals we dit van Apple kennen. Keurig met zwarte voetjes van siliconenrubber. Alle aansluitingen zitten keurig rondom weggewerkt.
Aansluitingen
Wanneer je de HyperDrive via USB-C aan jouw PC of MacBook koppelt, krijg je enorm veel aansluitingen om te gebruiken. Het is praktisch een volwaardig docking station. Je krijgt een HDMI aansluiting die tot 4K gaat op 30FPS, een USB aansluiting voor jouw (MacBook) adapter om de aangesloten apparaten en de computer op te laden. Je krijgt een gigabit netwerkpoort, een microSD slot, een SD slot en drie USB-A 3.0 poorten. Voor het gros van de gebruikers zal dit ruim voldoende zijn om onderweg van alles aan te sluiten. Wat dat betreft mag de HyperDrive zich prima een 8-in-1 USB-C hub noemen.
Draadloos laden
Bovenop zit dus een uitschuifbare, draadloze lader. Deze maakt gebruik van de qI standaard die vrijwel iedere fabrikant ondersteund. Inclusief Apple. Hoewel het design natuurlijk is ontwikkeld voor Apple gebruikers, laat Hyper de Android gebruiker zkeer niet links liggen. Zo kan deze lader tot 15 Watt aan draadloze energie leveren, waar Apple al blij is met 7,5 Watt. Wel valt op dat Androids doorgaans iets meer moeite hebben op deze laadpad. Zeker in opgeklapte stand, zit de qi spoel lang niet altijd op de goede plek.
Wat bijzonder is, is de beveiliging die HyperDrive toepast op de qI lader. Deze zorgt ervoor dat de iPhone niet te heet wordt tijdens het laden. Met andere woorden, ze pompen niet non-stop op de hoogste snelheid.
Conclusie: HyperDrive
De Hyper HyperDrive zit nu zo’n drie maanden in mijn tas. Heeft al heel wat stootjes en zelfs een koffievlek overleefd. Het apparaat blijkt gewoon enorm stevig. Bovendien is het heel handig in gebruik. Ik heb hem graag mee op zak.