Afgelopen week had ik de eer om als één van de eerste het nieuwe BBQ boek “We Can’t BBQ” te ontvangen uit handen van schrijver Jeroen Wesselink.
Ben je een fanatieke BBQ liefhebber dan heb je zijn naam misschien wel eens eerder voorbij horen komen want Jeroen is namelijk één van de medeoprichters van The Black Bastard. Naast dat Jeroen en zijn broer Martijn hele mooie BBQ’s maken schrijft hij dus ook boeken.Vandaag alvast een voorproefje wat je kunt verwachten als je dit boek aanschaft.
De titel van het Boek We Can’t BBQ verraadt het eigenlijk al. Dit boek is er voor de chefs, de doorgerookte BBQ’er of de rookie die net begint. Als je van BBQ ’en houdt en het leuk vindt om nieuwe recepten te ontdekken dan is dit boek echt iets voor jou.
Meer dan alleen recepten
Het leuke aan het boek We Can’t BBQ is dat er niet alleen recepten maar ook nog eens hele nuttige informatie en tips & tricks in staan waardoor je echt iets bijleert. Tuurlijk de doorgewinterde BBQ zal het merendeel van de tips vast wel kennen maar voor de net beginnende BBQ’er is het fijn dat deze informatie erin staat. Zo staat er in het boek een handig kerntemperaturen overzicht, informatie over de verschillende manieren van bereiden zoals koud roken en low & slow cooking en hebben ze een korte beschrijving toegevoegd van verschillende houtsoorten (inclusief een bijbehorende smaak beschrijving).
Met 52 recepten genoeg te kiezen
Dan de recepten. Met 52 recepten is er eigenlijk voor iedereen wat te kiezen. Van grote stukken vlees tot aan gebakken eieren, groentes of lekkere visgerechten. Er zijn dan ook een aantal recepten die we aankomend jaar tijdens de BBQ Verkiezing 2020 absoluut gaan uittesten.
Zo zijn we erg nieuwsgierig naar de Lambarber (een combinatie van rabarber & lamsrack) de Meatlof Meets Moinkbal (met rundergehakt, mozzarella en bacon) en de BBQ-Tower Of Caprese (met verse mozarella, cherrytomaatjes en paprika).
Ook voor de visliefhebber is er genoeg te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de King Crab Ponzu (met King Crab, Limoen & Citroen) de Red Bastard (met rozemarijn & rode poon) of de Wild Salmon Jack (met o.a. zeezout, ananassap en zalm).
Challenge the crew van I Can’t BBQ
Het mooie van BBQ’en is dat het geen exacte wetenschap is. Juist door te experimenteren ontstaan nieuwe smaakexplosies. Denk jij het beter te kunnen dan Jeroen en zijn team of heb je een nieuwe bijzondere variatie ontdekt? Deel dan een foto van je recept met passende beschrijving + hashtag via Facebook of Instagram en maak kans op vette prijzen.
Maak kans op één van de 3 exemplaren
Kun jij niet wachten om een exemplaar in handen te krijgen? Stuur dan een mail naar roy.christiani@gadgetgear.nl en maak kans op één van de drie gratis exemplaren. Het boek We Can’t BBQ is vanaf vandaag te bestellen voor € 16,95 via onderstaande link :
https://bastard.nl/product/we-can-bbq-52-awesome-recipes-to-become-a-bastard