Menig pro gamer heeft een hekel aan draadloze accessoires door de lag. Met haar eigen 1.4GHz protocol heeft Razer een alternatief dat net zo responsief lijkt te zijn als gamen met een draadje… maar dan nog plezieriger.
Unboxing
In het doosje van de Razer DeathAdder V2 Pro vinden we de muis met een netjes afgedopte Razer Speedflex USB laadkabel, een kabelbinder om hem gemakkelijk mee te nemen voor onderweg, documentatie en natuurlijk Razer stickers.
Mis je een dongle? De 2.4 GHz dongle zit in de muis, achter een klepje. Zo kun je alles gemakkelijk meenemen naar jouw volgende lanparty. Handig!
Wat zit niet in de verpakking, de Razer Mouse Dock Chhroma. Dit handige laadstation is een optie die je zelf moet aanschaffen. In de Nederlandse webshops is deze accessoire helaas vrijwel onvindbaar.
Design
Qua design wijkt de Razer DeathAdder V2 Pro eigenlijk niet af van dat van de Razer DeathAdder V2 die we eerder dit jaar hebben getest. Een heel fijne muis voor middelgrote tot grote handen en geschikt voor vrijwel iedere greep.
Interessant is dat de rubber zijkanten gegoten zijn. Deze komen dus niet los van de muis en gaan ook niet op langere termijn plakken. Voor de voetjes heeft Razer voor 100% PTFE gekozen.
Bediening
Op de linker kant zitten twee duimknoppen terwijl achter het muiswiel twee DPI knoppen zitten. Zo kun je snel tussen jouw DPI standen wisselen. Het muiswiel is een fijn klikwiel dat je nauwelijks hoort.
Het kan eigenlijk niet anders bij een pro model. Razer heeft de Razer DeathAdder V2 Pro voorzien van haar eigen optische switches onder de muisknoppen. Daarbij lijkt dit dé introductie voor de tweede generatie van deze eigen switches. Deze optische switches hebben niet alleen een zeer lange levensduur, maar hebben ook een sterk verhoogde precisie. Normaal registreert een muis een klik pas wanneer de knop weer omhoog gaat. Bij deze muis is dat wanneer de muisknop omlaag gaat. De kans op ghosting en andere problemen tijdens het gamen zijn nihil met de technologie van Razer.
Draadloos of bedraad
Onderop de muis zit een schakelaar waarbij je kunt kiezen tussen uit 2.4GHz Razer HyperSpeed Wireless of 2.4GHz Bluetooth. Die laatste modus zorgt ervoor dat je met vrijwel ieder apparaat kunt verbinden. De bluetooth verbinding is energiezuiniger dan de 2.4GHz technologie van Razer zelf. Maar veel sneller en dat is wat tijdens het gamen veel belangrijker is. Is de batterij leeg, kun je altijd de Razer Speedflex kabel aansluiten om de muis op te laden en te gamen zonder lag.
Chroma verlichting
Qua chroma verlichting valt er niet zo heel veel te beleven in deze muis. Dit heeft natuurlijk alles te maken met dat verlichting stroom kost, dus de accu sneller leeg laat lopen. In tegenstelling tot de modulaire Razer Naga Pro die we onlangs hebben getest, krijg je hier maar één Chroma zone en dat is het Razer logo. Voor de Chroma liefhebbers is het dus jammer dat het muiswiel niet ook van Chroma is voorzien.
Razer Focus+ Optische sensor
Bij Razer staat precisie en snelheid bovenaan. Dit is waarschijnlijk waarom Razer heeft gekozen voor haar Razer Focus+ optische sensor. Deze heeft een resolutie van 20.000 DPI met een precisie van 99,6%.
Accuduur
De accu van de Razer DeathAdder V2 Pro is gemaakt om klang mee te gaan. Met 2.4GHz Razer HyperSpeed kan dit tot 70 uur. Via Bluetooth haal je zelfs 120 uur. Dit is wel met de verlichting uit. Met de verlichting aan hebben we het idee dat je zo’n 10% inlevert, maar dit hebben we niet nauwkeurig genoeg kunnen meten.
Razer Synapse 3
Met Razer Synapse 3 zet je de Razer DeathAdder V2 Pro echt naar eigen hand. Je kunt instellen wat de knoppen doen en met Chroma Studio de verlichting tussen jouw muis en andere Razer apparaten synchroniseren. Sterker nog, ook Nanoleaf en Philips Hue verlichting is in te stellen via Chroma Studio. Jouw profielen kunnen in het geheugen van de muis worden opgeslagen. Handig wanneer je op verschillende machines gaat gamen.
Gebruikservaring
Tijdens het gamen ervaar ik dat de Razer DeathAdder V2 Pro echt een heel fijn muisje is. Ik heb echt goede grip en de muis reageert extreem snel. Onverwacht fijn is de energiebesparende modus wanneer je de muis een tijdje niet gebruikt. Ik vergeet hem simpelweg uit te zetten. Ik gebruik hem ook voor mijn werk en heb nu de routine dat ik hem iedere vrijdagavond oplaad. Vaker is niet nodig terwijl ik de hele dag gebruik maak van Razer HyperSpeed.
Conclusie: Razer DeathAdder V2 Pro
Ik heb heel wat Razer muizen in de hand gehad. Stiekem heb ik echt een voorkeur voor de Deathadder serie ontwikkeld. Deze muis ligt gewoon heel prettig in de hand. Deze Razer DeathAdder V2 Pro is ook nog eens erg precies en… wat heerlijk dat hij draadloos is!