Messen sparen kan iedereen, maar ze scherp houden is een kunst op zich. De Horl moet daarbij helpen. Een prachtige messenslijper uit het Zwarte Woud. Werkt t?

In de jaren daarna werden messen en besteksets zo goedkoop dat messen nauwelijks nog aan slijpen toe kwamen. Enkel in de professionele keuken en serieuze hobby keuken slijpt de chef de messen handmatig. Gewoon omdat het gereedschap in goede conditie moet zijn voor goede resultaten.
Subtiel in plaats van kracht
Messenslijpers zijn er in alle soorten en maten. In essentie is het een slijpsteen waar je een mes langs trekt. Vaak met kracht en zelden met een mooi gelijkmatig resultaat. Wie er vaardig mee is, kan goede resultaten met een aanzetstaal bereiken. Door regelmatig je messen over het aanzetstaal te halen, behoud je de scherpte en haal je eventuele oneffenheden weg. De beweging vergt oefening, maar je kan je messen er vlijmscherp mee maken. Een goed aanzetstaal kost rond de 50 euro.

Resultaat

De Horl is wel een product dat bij iedereen bewondering oogt. Alleen al het uitpakken is een feest en je voelt dat je met een kwaliteitsproduct te maken hebt. De chef die alles al heeft zal je zeker een plezier met een Horl als kado doen.
Conclusie
De Horl is een prachtig product dat met liefde ontworpen en geproduceerd is. Het maakt messen slijpen een plezierig klusje. Een pro zal blijven zweren bij een goed aanzetstaal omdat men dit waarschijnlijk als de aangeleerde methode zijn. Voor de meesten is de Horl een fraaie verrijking van het keukengerei.