samsung galaxy watch 7
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ai, draadloze laders niet meer compatible met Galaxy Watch 7

De nieuwe Samsung Galaxy Watch 7 series is prachtig, maar niet langer zo gemakkelijk op te laden. Jarenlang kun je jouw Samsung op iedere draadloze lader en smartphone met reversed charging leggen om deze op te laden. Maar een verandering aan het ontwerp, maakt hier een einde aan.

Het probleem zit hem in de onderkant van de smartwatch. Door de vorm van het nieuwe sensoreiland, ligt de spoel voor het draadloos opladen net te diep. Een probleem dat Huawei ook al eens had met haar Watch 3 GT. Door de grotere afstand die qi laders moeten afleggen, is er een veel groter verlies van stroom. Hierdoor laadt het horloge op, maar kan het ook zeer heet worden.

Reversed Charging op Android smartphones is bovendien vaak nog een stuk zwakker qua signaal dan standaard draadloze laders. Daar meldt Samsung dat opladen vrijwel onmogelijk is.

De enige oplossing is de standaard draadloze lader gebruiken die Samsung meelevert met de Galaxy Watch 7.

Opvallend detail is dat veel webshops stunten met een Samsung bundel met ‘vlakke’ draadloze lader bij de Galaxy Watch 7 (zie onze links naar Bol en CoolBlue). Doordat deze bundels dezelfde zijn, zullen ze mogelijk geïnitieerd zijn door Samsung Nederland. Die laders zullen dus mogelijk niet goed werken met de smartwatch.

Galaxy Watch 7 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.