Xiaomi 14 Pro Camera's
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Canalys: Xiaomi en Apple bijna even sterk

Goed nieuws voor Xiaomi. Het Chinese smartphonemerk is langzaam maar zeker op weg om Apple van haar tweede plaats te stoten. Okay, het kan nog een paar maanden duren, maar volgends Canalys zit Xiaomi toch wel heel dicht op het marktaandeel van de grote Amerikaan. Ook Samsung lijkt zich langzaamaan zorgen te moeten gaan maken om de mega Chinees.

Canalys Smartphone verkopen Q2 2024

Samsung zich nog redelijk veilig met een marktaandeel van 18%, maar Apple zit op 16% in het laatste kwartaal en Xiaomi op 15%. Allemaal afgerond natuurlijk. De kans is echter niet heel groot dat Xiaomi ook op langere termijn boven Apple en Samsung uit kan steken. De grafieken van Canalys laten zien dat Samsung en Apple heel gevoelig zijn voor nieuwe releases. Dan schiet het marktaandeel echt omhoog.

Xiaomi heeft dat niet en dat is niet raar. Het Chinese bedrijf kondigt regelmatig nieuwe smartphones aan. Om kosten te besparen maakt Xiaomi een berekening van hoeveel exemplaren er nodig zijn en produceert niet meer dan dat. Met andere woorden, op is op en bij een populair model zal de opvolger eenvoudigweg een grotere batch krijgen. In de hoop dat die natuurlijk nog populairder is. Hierdoor zal het marktaandeel van Xiaomi altijd redelijk rustig bewegen. Tenzij het bedrijf ooit geconfronteerd wordt met exportrestricties. Iets waar Huawei last van kreeg toen het boven Apple uit kwam.

Net als Huawei, heeft ook Xiaomi veel verschillende productgroepen waar het in zit. De grafiek van Canalys betreft uiteraard enkel de data over de smartphoneverkopen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.