Logo GadgetGear.nl
Google Pixel 9 Series
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit weten we al over de Google Pixel 9 Pro en 9 Fold

De Google Pixel 9 serie komt eraan. Op 13 Augustus zou de grote presentatie zijn, maar inmiddels weten we al wel heel veel over de nieuwe smartphones. Mede doordat Google zelf alvast de product renders naar buiten heeft gebracht.

Google breekt in de 9 series met het ontwerp dat het de afgelopen edities eigen heeft gemaakt. De ‘cameraband’ op de achterkant wordt vervangen voor een meer pilvormig camera-eiland. Toch lijkt Google voorlopig nog niet aan de verhoogde cameralensen te willen die we kennen van Apple en Samsung smartphones.

Opvallend is ook de camera-keuze. Google lijkt voor een bijzondere mix aan Samsung en Sony-camera’s te gaan. Zo is de primaire camera in alle toestellen de Samsung GNK 1/1.31” van 50 megapixels met optische beeldstabilisatie. Dezelfde primaire camera die je ook al in de 8-serie kreeg. Voor de groothoek en telelenzen heeft Google wel een sprongetje gemaakt. Van de Sony IMX386 en 787 in de 8 series, naar de Sony IMX858 die eveneens 50 megapixels telt. Een bijzondere stap is dat deze 50 megapixel Sony IMX858 ook als selfiecamera ingezet wordt door Google. Iets dat veel contentmakers enorm zullen waarderen.

Onder het frontdisplay komt overigens ook een ultrasone vingerafdruksensor te liggen, waardoor het design van het toestel nog strakker zal worden.

Uiteindelijk is Google natuurlijk een softwarebedrijf en verwachten we dat de presentatie vooral zal gaan over de nieuwe AI-functies in haar smartphones.

Naar verwachting zal Google alle non-foldables onder de €999 blijven, maar de Google Pixel Fold zal waarschijnlijk het prijskaartje van €1.899 meekrijgen voor de versie met 256GB opslag of €2.019 voor 512GB opslagruimte. Opvallend is dat er voor de reguliere 9 serie modellen ook 1TB uitvoeringen komen, maar dat lijkt niet voor de foldables op de planning te staan.

Google Pixel 9 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.