Logo GadgetGear.nl
Europa vs Apple logo
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Europa: Apple moet Apple Pay heel snel openstellen

Apple heeft nog twee weken de tijd. Dan moet het mogelijk zijn om met andere diensten contactloos te betalen dan alleen Apple Pay. Tot nu toe hield Apple die ontwikkeling tegen.

In de iPhone zit al jarenlang een NFC-chip, die Apple heel lang functioneel beperkte tot Apple Pay gebruik. Zelfs het snel koppelen met bluetooth speakers mocht nooit van het bedrijf. Iets waar Android gebruikers juist wel heel veel vrijheid ervaren.

Door deze exclusiviteit hoeft Apple niet, zoals Google Pay, uit te gaan van haar eigen kracht. Het is Apple Pay of gewoon je pas blijven gebruiken.

Europe wil echter dat banken en andere betalingsaanbieders ook toegang krijgen tot NFC om daarmee de afdracht aan Apple te kunnen ontlopen. Bovendien kunnen die op deze manier de mogelijkheid krijgen om te innoveren op het gebied van betalingsverwerking.

Apple beloofde overigens in januari al dat ze NFC zou openstellen aan andere betalingsverwerkers. Nu moet ze opschieten om enorme boetes vanuit de EU te voorkomen. Die kunnen oplopen tot maximaal 10% van de wereldwijde omzet van Apple.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.