Logo GadgetGear.nl
samsung galaxy unpacked
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Galaxy Unpacked 2024: Dit zijn alle nieuwe producten

OnePlus heeft in de aanloop naar haar zomerevent toch hard haar best gedaan om de aandacht bij Samsung weg te trekken. Toch heeft Samsung een line-up neergezet om U tegen te zeggen.

Foldables zonder ‘goot’ in het midden

Datzelfde OnePlus kreeg het voor elkaar, en Motorola’s Razr ook. Een foldable leveren met een display gaat je geen ‘goot’ in het midden ziet liggen. Door lichtbreking, maar ook de flexibele OLED, valt dat namelijk te veel op. Samsung moest mee, en Samsung gaat mee met haar nieuwe foldables.

Deze nieuwe foldables zijn de Samsung Galaxy Z Flip 6 en de Samsung Galaxy Z Fold 6. Deze smartphones zijn al jaren het beste van Samsung en dat zien we terug in het gebruik van de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipsets die Samsung er netjes in legt.

samsung galaxy z flip 6

Opvallend is dat het coverschem van de Flip 6. Dat is een flink stuk groter dan bij de vorige generatie. Echter weet Samsung hiermee voor het eerst niet mee te gaan met de concurrentie. De onlangs gelanceerde Motorola Razr 50 Ultra die Arjan momenteel aan het testen is in Afrika heeft een coverdisplay dat netjes om de camera’s heen valt en daarmee bijna de hele voorkant beslaat. Die van Samsung is ogenschijnlijk een heel stuk kleiner. Is hij daardoor minder functioneel? Vast niet, maar esthetisch voelt het alsof de Flip 6 bij lancering toch een generatie achter loopt.

Goed nieuws trouwens voor iedereen die teleurgesteld was in de 12 megapixel camera van het model van vorig jaar; Samsung legt er nu een 50 megapixel model in om het gat met de concurrenten te dichten.

samsung galaxy z fold 6

Hoe anders is dat bij de Galaxy Z Fold 6. Technisch blijft Samsung de concurrentie uit China een stap voor door te ogen dat er ook OLED’s over de selfiecamera in het vouwbare display liggen. Hierdoor ziet de Fold 6 er nog altijd meer uit als een tablet dan de concurrerende toestellen. Met 4.400mAh blijft de batterij wel wat aan de kleine kat.

Nieuwe smartwatches

Waar Samsung vele creatiever is geworden, is het ontwerp van de nieuwe smartwatches. Samsung presenteerde zowel de Galaxy Watch 7 als de Galaxy Watch Ultra. Inderdaad, met de Ultra variant zet Samsung een stapje extra, net als Apple met haar Ultra modellen.

samsung galaxy watch 7

De Samsung Galaxy Watch 7 series is het standaard ronde polsklokkie dat we van vrijwel ieder merk kennen en oogt inmiddels ook echt wel als het instapmodel van het Koreaanse merk. Het kom in teen grote 44mm en een kleinere 40mm variant, wat mensen met een kleine pols zonder twijfel aan zal spreken. Samsung legt er opnieuw een rond display met hoge resolutie in.

Wil je ultra high-end, dan is er dus de nieuwe Samsung Galaxy Watch 7 Ultra series. Een serie smartwatches die er echt heel veel luxer uitzien dan voorgaande creaties van het merk. Bovendien is het niet zo dat Samsung probeert al te veel naar Apple te kijken. Er is nog steeds een rond display, maar door de meer hoekige behuizing ziet het geheel er waanzinnig uit. De standaard watchfaces zijn ook echt ontworpen om goed bij de behuizing te passen. Wel is het zo dat je over een stevig bespekte pols moet beschikken, want het klokje heeft een diameter van 47mm, wat groter is dan alle voorgaande modellen.

samsung galaxy watch 7 ultra series

De nieuwe Galaxy Watch series draait op Wear OS met Samsung’s eigen One UI 6. Beide modellen gebruiken Samsung’s eigen Exynos chipset in plaats van de veelgebruikte chipsets van Qualcomm.

Nieuwe oordopjes

Samsung bracht ook een stukje audio mee naar het unpacked event. Hoewel Samsung met haar JBL echt waanzinnige oordoppen op de markt zet, blijft het ook oordopjes onder eigen merk neerzetten.

samsung galaxy buds 3 pro

Echt vernieuwend zijn de ‘blade lights’. Horizontale RGB LED’s die de status van je oordopjes weergeven. Hierdoor heb je een beter idee van of je ze nog moet opladen of niet. Ook kiest Samsung opeens voor een ontwerp met steel; wat het normaal alleen met haar JBL headsets doet. Die steel maakt het mogelijk om het ontvangst van de headsets flink te verbeteren door de antenne verder buiten het oor te plaatsen.

Het grote verschil tussen de reguliere en de pro modellen is overigens de pasvorm. De standaard Galaxy Buds 3 hangen losjes in het oor, waar de Galaxy Buds 3 Pro echte in-ears zijn.

De Samsung Galaxy Ring (die niet komt)

Last, but not least; echte innovatie van Samsung. Dat de Samsung Galaxy Ring er aan zat te komen was natuurlijk al lang geen geheim meer. Het ding was al aan alle kanten gelekt en op het gegeven moment ook getoond door Samsung zelf. Wel nieuw is dat we nu beter weten wat we van deze ring vol sensoren mogen verwachten.

samsung galaxy ring

Met deze ring ben je namelijk echt met Samsung getrouwd. Je moet hem wel wekelijks even afdoen om hem op te laden. Feitelijk doet hij alles dat jouw smartwatch ook doet qua het bijhouden van jouw vitals. Maar dan zonder display. Het is dus een echte vitaliteitsmeter, slaapmeter en hartslagmeter. Samsung verwacht zelfs dat de metingen nauwkeuriger zijn met de ring dan met haar smartwatch. Je kunt hem ook als afstandsbediening gebruiken als je een Samsung smartphone hebt. Over compatibiliteit met andere smartphones is niks bekend.

Samsung Galaxy Ring
Deze ‘vroege’ uitvoering verschijnt helemaal niet

De ring komt in matzwart, matzilver en glanzend goud. Je kunt kiezen uit 9 maten, maar niet hier. Samsung brengt de Galaxy Ring voor nu maar in een beperkt aantal landen uit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.