Logo GadgetGear.nl
Oppo Find X6 Series
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gerucht: Oppo en OnePlus werken aan 7.000mAh batterij

Alle smartphonebatterijen schommelen qua capaciteit momenteel tussen de 4.000mAh en 6.000mAh. Dit heeft te maken met het formaat en gewicht van de batterijen. Dat heeft namelijk een enorm effect op het ontwerp van smartphones. Toch werken twee merken aan een grotere batterij.

Oppo en dochter OnePlus zijn beiden van BBK Electronics. Dezelfde fabrikant van Realme, Vivo en nog een hand vol smartphonemerken. De twee staan bekend om batterij-innovatie en zouden nu samen werken aan een batterij met een capaciteit van 7.000mAh. Een capaciteit waarmee je ruim anderhalve dag vooruit zou moeten kunnen op een enkele lading.

Het geheim zou zitten in nieuwe siliconen technologie die de twee gebruiken in de productie van batterijen. Deze zouden een hogere capaciteit moeten kunnen realiseren zonder een echt grotere batterij te hoeven produceren. Of juist een dunnere batterij met de standaard capaciteit van nu, waardoor foldables en andere toestellen dunner kunnen worden, zoals ook al het geval is bij de Honor Magic V3.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.