Logo OpenAI
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

GPT-4o Mini is een stuk goedkoper dan GPT-3.5

OpenAI heeft afgelopen week ChatGPT-4o Mini uitgebracht als vervanger voor ChatGPT-3.5 Turbo. De nieuwe 4o Mini lijkt niet alleen beter, maar ook een stuk goedkoper dan haar voorganger.

Het grote 4o is handiger in redeneren, hallicuneert minder dan 3.5 en heeft een berg aan extra features aan boord. Bijvoorbeeld om direct het web op te gaan of afbeeldingen te genereren.

Met 4o mini heeft OpenAI een alternatief dat veel energiezuiniger is en daarmee naar verwachting zo’n 60% lagere kosten met zich meebrengt. In ruil daarvoor is het niet mogelijk voor Mini om het web op te gaan en afbeeldingen te genereren. Het is echt terug naar tekst-only.

4o Mini is ook een eerste stap naar een OpenAI versie die ook geschikt is om te werken op externe apparaten in plaats van in de cloud. Bovendien claimt OpenAI dat 40 Mini beter is in andere talen dan 3.5 ooit was.

Ook Apple is hiermee bezig voor de nieuwe generaties iOS devices. Daarvoor maakt Apple gebruik van OpenAI technologie. De kans is dus groot dat 4o op basis van de wensen van Apple is geboren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.