Logo GadgetGear.nl
Honor Magic V3 en Honor Magic V3S
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Honor presenteert 9,2 mm dunne foldables in China

Ze zijn nog even exclusief voor China, maar Honor weet de volle aandacht te trekken met haar nieuwe ‘Magic’ smartphones. Honor is als eerste in staat om een foldable te maken die uitgevouwen, nog maar 4,4 mm dik is. En opgevouwen 9,2 mm.

Daarmee is de high-end Magic V3 net zo dik geworden als een reguliere smartphone en dat is echt een doorbraak voor foldables die toch doorgaans gewoon ‘twee keer zo dik’ zijn. Hij weegt ook nog maar 226 gram.

Honor gebruikt voor deze derde generatie dezelfde OLED displays als voor de vorige. Het coverdisplay meet 6,43” met een resolutie van 2.376×1.060 pixels. Het vouwbare display is met 7,92” uiteraard een flink stuk groter en draait op 2.344×2.156 pixels. Ze komen met een variabele snelheid van 1 tot 120Hz.

Het ultraplatte toestel heeft mogelijk niet veel ruimte om met de warmte om te gaan van een snelle chipset. Toch plaatst Honor de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 erin. We zijn dan ook echt benieuwd naar de prestaties. Gebruikers krijgen meteen ook 16GB werkgeheugen en 1TB opslagruimte.

Ondanks de dikte, is de batterij met 5.150mAh nog een stukje groter dan de Magic V2. Hij kan bedraad opladen met een snelheid van 65 Watt of draadloos op 50 Watt. Ook is de behuizing IPX8 waterdicht. Je kunt er dus gewoon het water mee in.

Achterop krijgt je drie camera’s. Een 50 megapixel main en 40 megapixel groothoek. Een 3x zoom van 50 megapixels maakt het af. Dat is een periscooplens, dus die kan variabel zoomen.

Honor Magic V3

Er komt ook een goedkopere Honor Magic V3s. Die komt met de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 van vorig jaar en is net wat dikker.

Later dit jaar komen de toestellen ook naar Europa. Voor een specifieke Nederlandse lancering zijn geen plannen. Het merk richt zich niet op de Benelux.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.