Logo GadgetGear.nl
Android vs Apple
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Niet alleen iPhone, maar ook Android krijgt Thread ondersteuning

Onlangs werd duidelijk dat Apple al enige tijd Thread antennes in haar hardware plaatst, zonder dat deze al actief zijn. Dit met als mogelijk doel om vanaf de volgende generatie iOS devices die ondersteuning voor Thread wereldkundig te maken en gelijk oudere Apple-gebruikers op te waarderen. Maar… Android lijkt niet achter te blijven.

Android 15 is namelijk native in staat om met Matter over Thread apparaten te communiceren. Daarmee kunnen ook Android-gebruikers vanaf hun smartphone direct smart home apparaten aansturen. Echter moet daar wel, net als bij Apple, hardware voor aanwezig zijn. En dat hebben fabrikanten van huidige generaties toestellen ogenschijnlijk nog niet voor elkaar. Bovendien laat Android weten dat certificering van apparaten voor Matter een verplichting zal zijn voor de compatibiliteit.

Toch lijkt Android ook hier al wel over nagedacht te hebben. Veel Android 14 TV’s kunnen namelijk als borderrouter functioneren, omdat die wel de hardware aan boord hebben. Jouw smartphone kan dan via jouw TV alsnog apparaten aansturen. In hoeverre dat gemakkelijk zal gaan is nog onduidelijk. Het is afwachten op de release van Android 15.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.