Logo GadgetGear.nl
OnePlus Pad 2 met accessoires
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus Pad 2 lijkt iPad alternatief op Android

Zelf is OnePlus tussen de regels door heel erg duidelijk. De OnePlus Pad 2 moet dé iPad killer worden. Qua accessoires zet het een hele sterke stap en qua chipset lijkt het merk ook echt iets indrukwekkends neer te zetten.

OnePlus legt vandaag een Android tablet op tafel met de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipset. Een bold move want naast Samsung en Apple, lijkt niemand het aan te durven om een tablet met top chipset in de markt te zetten. Zeker niet voor de prijs die OnePlus ervoor vraagt.

Om echt een iPad killer te zijn, moet je natuurlijk beginnen met een erg goed display. Hoewel we hem in de praktijk nog moeten bekijken, kiest OnePlus voor LCD in plaats van OLED om de prijs te drukken. Maar dat hoeft voor de usecase geen probleem te zijn. Met 12,1 inch en een 3K resolutie heb je ruimte genoeg om te multitasken. Met 900 nits is hij in zonligt waarschijnlijk niet zo fel als een iPad, maar het is maar de vraag voor hoeveel mensen dit in een tablet erg belangrijk zal zijn. Om de batterij te spaden kan het scherm schakelen tussen 30Hz, 48Hz, 60Hz, 90Hz, 120Hz en 144Hz met Dolby Vision support. Voor entertainment liefhebbers ligt er niet alleen de snelle Adreno GPU van Qualcomm in, maar ook zes speakers.

OnePlus Pad 2 Multitasking

Supertof is dat je gemakkelijk je OnePlus smartphone kunt koppelen, om de inhoud van de tablet en de smartphone snel met elkaar te kunnen delen. OnePlus heeft hiervoor duidelijk gekeken naar wat Apple en Huawei in het verleden op dit vlak hebben gedaan. Met de Open Canvas feature in OxygenOS is het mogelijk om tot drie apps tegelijk open te hebben op het scherm.

Uiterlijk

De body van de OnePlus Pad 2 bestaat uit een unibody metalen behuizing, in het grijs. In tegenstelling tot de net gelanceerde Pad Go, is de achterkant niet glanzend afgewerkt, dus geen irritante vingerafdrukken. De behuizing is 6,49mm dun en het totaal weegt 584 gram.

OnePlus Pad 2

AI

Natuurlijk is er veel ruimte voor AI. AI Speak maakt het mogelijk om teksten op te laten lezen. Ook kun je calls laten samenvatten door de AI. AI Writer laat je testen en afbeeldingen genederen op basis van prompts.

Ook AI features die we kennen van de Nord 4 komen naar de Pad 2. Denk aan de AI Eraser 2.0 waarmee je objecten en mensen uit afbeeldingen kunt trekken.

Camera’s lijken minder belangrijk

Geen enorm camera-eiland bij OnePlus. Je krijgt een camera voor en achter waarbij het minimaal belangrijk lijkt dat je kunt videobellen en documenten scannen. Voor krijg je een 8 megapixel camera en achter 13 megapixels. Hier bespaart OnePlus ogenschijnlijk flink op de kosten, maar met premium camera’s in je smartphone is het ook maar de vraag of betere camera’s echt belangrijk zouden zijn. Tof is dat er ook een LED flash bij zit. Dat ontbreekt nodal eens op tablets.

Veel accessoires

Wat OnePlus goed doet, is dat het meteen veel first party accessoires op de markt brengt. De Stylo 2 stylus. Wie Apple-Pencil achtige creativiteit verwacht, zal waarschijnlijk niet teleurgesteld worden. In de presentatie laat OnePlus zien dat deze 16.000 drukniveaus kan onderscheiden. Ook schijnt de latancy extreem klein te zijn.

Ook komt OnePlus met een nieuw Smart Keyboard. Inclusief backcover voor de tablet. Dit toetsenbord bevat de NFC functionaliteit om je smartphone snel te koppelen met de tablet. Die NFC functionaliteit heeft nog wel een firmware update op de tablet nodig. Die komt in augustus.

Het toetsenbord heeft nu een rij functietoetsen gekregen dat het toetsenbord van de originele pad niet had. Ook voegt OnePlus een veel groter touchpad toe.

De batterij

OnePlus legt echt een flinke 9.510mAh batterij in de laptop en claimt daarmee 43 dagen standby tijd zonder aangesloten accessoires of apps die op de achtergrond draaien. Opladen kan met maximaal 67 Watt in 81 minuten.

Prijzen

1 augustus ligt de OnePlus Pad 2 pas in de schappen. De 12GB/256GB gaat €549 kosten. De OnePlus Stylo 2 €99 en het Smart Keyboard €149. Er komt ook een losse case voor €59. Er komt een €50 korting voor wie in de eerste twee weken de Pad 2 koopt. Ook krijg je er dan een gratis 80W lader bij en een gratis Smart Keyboard of de Stylo 2. Daar mag je zelf tussen kiezen. Lever je een oude tablet in, krijg je minimaal €30 korting en studenten kunnen ook nog eens 10% korting claimen.

OnePlus Pad 2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.