OnePlus Watch 2R met de OnePlus Nord 4
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus Watch 2R maakt hetzelfde, goedkoper

Zojuist lanceerde OnePlus haar OnePlus Watch 2R. Een smartwatch met vrijwel dezelfde specs als de OnePlus Watch 2 van eerder dit jaar, maar met andere materialen voor een veel vriendelijker prijskaartje.

Dezelfde specs

Doordat OnePlus vrijwel dezelfde specs gebruikt als bij het topmodel, krijg je hier ook 100 uur gebruik op een Wear OS smartwatch. Dat is iets waar OnePlus met de Watch 2 al de show wist te stelen. ook Dual Frequency GPS is overgenomen in de 2R.

OnePlus Watch 2R on stage

Het geheim zit hem deels in de Qualcomm Snapdragon W5 chipset die is gebruikt voor het bouwen van deze smartwatch. Een ander deel komt uit de BES 2700 MCU efficiency chipset die hieraan is toegevoegd. Dit is een lichtere chipset die minder snel is, maar ook veel minder energie verbruikt. Vergelijkbaar met het ontwerp van chipsets in smartphones. Behalve dat hier de technologie nog niet in een enkele chip lijkte te zijn gebakken. Voor die 100 uur gebruiksduur ligt in het klokje een 500mAh batterij. Een batterij die niet noodzakelijk heel veel groter is dan bij concurrerende smartwatches. Het grote verschil zit hem dus echt in chipsetontwerp en hoe de software hiermee omgaat.

OnePlus Watch 2R

De chipset beschikt verder over 2GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. De smartwatch is op te laden met 7,5 watt VOOC laders.

WearOS

In WearOS mag je alles van Google verwachten waar je al bekend mee bent. Tot aan Google Walles voor mobiele betalingen aan toe. Fast pair zorgt ervoor dat je hem snel aan je Android kunt koppelen, maar koppelen met iOS kan natuurlijk ook.

OnePlus voegt onder anderen haar OHealth app tie voor het bijhouden van jouw fysieke metrics. De app kan 100 verschillende sporten onderscheiden en bijhouden.

In de laatste versie van haar WearOS, houdt OnePlus ook meer data bij over jouw slaapcycli. De verschillende stadia van slaap, jouw ademhaling en stressniveaus op basis van HVR, wat we weer kennen van FirstBeat. FirstBeat is een pionier op deze gegevens, maar als hartslagmeter al snel duurder dan deze hele smartwatch.

OnePlus Watch app

Waar zit de besparing?

Die lijkt vooral in de behuizing te zitten. Er wordt voor het goedkopere en lichtere aluminium gekozen. Deze komt in zowel een gunmetal als een lichtere uitvoering met groene band. Je kunt ook het water in met deze behuizing. Je kunt tot 5ATM onderwater. Hij voldoet volledig aan de IP68 standaard. Aluminium maakt de horlogekast overigens 25% lichter. Hoewel de specsheet in de reviewersguide zegt dat de 2R over safierglas beschikt, zegt een woordvoerder dat het pandaglass is. Pandaglass is heel sterk, maar iets minder. Daarom is het ook veel goedkoper, wat in lijn zou liggen met de prijsstelling van de smartwatch. Zodra we duidelijkheid hebben, zullen we dit bericht updaten.

Update 17-07-2014: OnePlus had in de review guide staan dat er gebruik werkt gemaakt van saffierglas, maar het blijkt inderdaad het zwakkere Pandaglass. Al is dat nog steeds erg sterk.

Prijzen

De OnePlus Watch 2R gaat €279 kosten. Er zijn geen openingsaanbiedingen op de smartwatch.

OnePlus Watch 2R kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.