Dell Alienware AW2725QF Dual Resolution Gaming Monitor
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Alienware toont dual-resolution gaming monitor

Alienware, de gamingtak van Dell, komt met een wel heel bijzondere monitor op de markt. Ze hebben daar een Dual Resolution Gaming Monitor ontwikkeld.

Het bijzondere aan de Dual Resolution Gaming Monitor is dat je deze op twee manieren kunt laten draaien op jouw systeem. Voor competatieve games draait de monitor op FullHD met een verversingssnelheid van 360Hz. Voor games die gewoon mooi moeten zijn, speel je op 4K met maximaal 180Hz. Dit doet de monitor door in FullHD modus aan pixel binding te doen. Blokken van vier pixels op het 4K scherm worden als een enkele pixel aangestuurd. Hierdoor gaat de resolutie omlaag, maar kan de monitor wel veel sneller reageren. In theorie zou dat een factor vier kunnen zijn, maar Dell houdt het realistisch met een factor twee in snelheid.

Dell Dual Resolution

Wie ook graag foto’s bewerkt kan rekenen op een weergave van 95% van het DCI-P3 kleurengamma. Dat is voor de hardcore content creator misschien wat laag, maar behoorlijk goed voor een gaming monitor.

Wie ook zijn of haar console wilt aansluiten op de Dual Resolution Gaming Monitor, kan gebruik maken van de HDMI 2.1 FRL aansluiting die tot 120Hz op 4K gaat. Dat is iets lager dan PC’s, maar dat heeft te maken met de technologische stand van de consoles van dit moment. De eARC aansluiting maakt het mogelijk om een dikke speakerset direct op de monitor aan te sluiten met Dolby Atmos ondersteuning.

Dell legt de Alienware AW2725QF Dual Resolution Gaming Monitor vanaf 15 augustus in de schappen voor €620.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.