PhatFour Sidecar
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Allianz Global Assistance weigert fatbikes en bakfietsen

Heb jij een ebike met dik donker frame en dikke wielen, dan ben je voortaan niet meer welkom bij verzekeraar Allianz Global Assistance. De verzekeraar heeft besloten ebike gebruikers op basis van het uiterlijk van hun fiets uit te sluiten van deelname. Naast jongeren die fan zijn van dit type fiets, zijn ook bakfietsmoeders binnenkort niet meer welkom bij de verzekeraar.

De reden voor het weigeren van een verzekering op deze typen fietsen zit hem niet zo zeer in de politieke discussie over wie er nu wel of niet op mag zitten. Het zit hem vooral in de diefstalgevoeligheid.

Overigens word je als ebike bezitter niet alleen aan de deur geweigerd door de verzekeraar. Wie al een verzekering heeft op een fatbike of een bakfiets, zal binnenkort geroyeerd worden. Daarvoor hebben verzekeringnemers als het goed is al een schrijven ontvangen ter bevestiging van deze keuze. Al die verzekeringen worden namelijk per 14 november stopgezet.

Allianz is niet de eerste die stopt met het verzekeren van fatbikes. In 2023 stopte de ANWB er al mee. Daar werd 800% meer uitgekeerd aan fatbike verzekerden dan er inkomsten waren op de verzekering zelf. En verzekeraars zitten natuurlijk in het spel om geld te verdienen in plaats van te verliezen. ANWB stopte ook met het verzekeren van bakfietsen, met uitzondering van modellen voorzien van een tracker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.