Oppo Reno 12 F 5G
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Dit is de Oppo Reno 12 F 5G

De Reno 12 series komt met een goedkoper F model. Opvallend in het ontwerp van deze smartphone, is het ontwerp van het camera-eiland. Een grote cirkel met vier gaten die iets weg hebben van een bloemvorm. Oppo noemt dit haar Cosmos Ring design.

De ring is voorzien van een extra halo-lichteffect. Na Nothing is Oppo de tweede die verlichting op de achterkant van het toestel inzet om een unieke beleving neer te zetten.

De Oppo Reno 12 F 5G komt met een 120Hz display dat met 2.100 nits opvallend fel is. Daar kun je dus prima mee werken, ook in de volle zon. Het toestel is waterbestendig en het scherm ondersteunt splash touch voor een betere gebruiksbeleving wanneer vocht op het scherm ligt.

In het camera-eiland ligt een 50 megapixel main camera. Daarnaast krijg je een 2 megapixel macro-camera en een 8 megapixel groothoek. Voorop krijg je een 32 megapixel selfiecamera.

Oppo prijst zelf de duurzaamheid van het toestel aan. Door gebruik te maken van wat ze all-round armour noemen, moet het toestel zichzelf beter beschermen tegen vallen, krassen, druk en waterdruppels. Het toestel is dan ook IP64 water- en stofdicht. Keuringsinstantie SGS geeft het toestel 5 sterren in haar performance multi-scene protection testing. Wat SGS precies test is echter geen publiek beschikbare informatie.

Maar natuurlijk draait het toch vooral weer om AI in deze release. Het toestel komt met alle bekende AI features als AI eraser en AI writer. De focus ligt er bij de Reno series al jaren op dat je er goed content op kunt creëren. Nieuw daarin is de AI Portrait Expert die je in de basis al meteen helpt om het ideale portret vast te leggen.

Onder de motorkap ligt de MediaTEK Demensity 6300 chipset die 10% energie-efficiënter is dan de vorige generatie. Er komt zowel een uitvoering met 8GB als 12GB werkgeheugen. De batterij meet 5.000mAh en kan geladen worden met maximaal 45 Watt. Het toestel krijgt een prijskaartje van €399 mee, maar in de praktijk zien we dat de grote webshops op de releasedata al een structuureel lagere prijs voor Oppo hanteren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.