World Poker Tour op Samsung SmartTV
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gaat Samsung’s Tizen de uitdager worden voor Titan OS van TP Vision?

Eerder dit jaar kondigde TP Vision, het bedrijf achter de TV’s van Philips, haar Titan OS aan. Een besturingssysteem dat alternatief moet zijn voor Google TV en wordt geüpdatet zolang voldoende gebruikers de TV blijven gebruiken om dit rendabel te houden. Samsung maakt haar verhaal nu in een keer een stuk concreter. Samsung belooft simpelweg 7 jaar updates voor Tizen OS TV’s.

De meeste TV’s krijgen zo’n 3 jaar lang updates van de fabrikant. Daarna is nog steeds een beetje de verwachting dat je als consument gaat shoppen voor een beter model, terwijl de drie jaar oude beeldplaat verdwijnt naar de studenten- of zolderkamer. De tijd dat we tien jaar met een TV deden, zou niet meer bestaan.

Samsung laat nu echt wel een ander geluid horen voor haar TV’s. Met een updatebeleid van 7 jaar laat Samsung zien dat het leven van haar TV’s niet hoort te stoppen na de drie jaar updates die de Koreaan tot nu toe beschikbaar stelde.

Overigens is Titan OS niet de enige uitdager voor Samsung als het om updates gaat. Het Chinese TCL kondigde ook al aan langere tijd haar TV’s te gaan updaten en ook Koreaan LG heeft eerder dit jaar haar updatebeleid voor TV’s al opgeschroefd naar 5 jaar.

2 reacties

  1. Ik snap niet dat ze hier zo moeilijk over doen. Doe gewoon een los kastje die je iedere keer kan upgraden. Op die manier kun je ook qua processor het eea upgraden en een nog hoogwaardigere ervaring bieden die over de jaren mogelijk is. En natuurlijk zou het fijn zijn als die kastjes dan ook geüpgraded blijven. Een televisie gaat voor veel mensen makkelijk 10 jaar mee, dus eigenlijk is die 7 jaar ook vrij beperkt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.