nPERF snelheidstest 2024
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamers moeten naar Delta, Streamers naar Odido voor beste internet

Bij Odido en Delta kunnen de flessen open tijdens de vrijmibo. Die twee providers komen naar voren als de beste voor vast internet in Nederland. Een gevoelige klap voor KPN en Ziggo, die overigens niet eens zo heel ver daar onder lagen qua prestaties.

Voor de gamer

Als gamer kun je dus het beste internet van Delta nemen. Die verbindingen bieden niet alleen de beste bandbreedte, maar ook de laagste latency van alle aanbieders. Die lag gemiddeld op 14.86ms op het netwerk.  Odido volgde met 18.79ms en de nummer drie was Ziggo met 21.65ms. Als iedere kogel telt, maakt dat voor hardcore gamers het verschil. Het verschil tussen Delta en KPN is overigens best fors. Als nummer vier noteerde KPN namelijk 28.71ms latency.

Voor de streamer

Voor streamers is een consistente en hoge bandbreedte enorm belangrijk. Zeker op het vast internet, waar toch vaan 4K schermen aan hangen. Dit is opvallend genoeg waar Delta, die ook de hoogste downspeed van de vier heeft, het laagst presteert. Odido is hier de topper met een score van 93.1%, terwijl KPN hier vlak achter hangt met 93,02% en Ziggo met 92,77%. Delta moet het met 90,8% doen en dat is toch wel heel opvallend.

Kunnen we op deze cijfers vertrouwen?

In totaal heeft Nperf de data van 401.930 tests gebruikt om de kwaliteitsscore te berekenen. Dat is heel veel data. Echter waren slechts 10% van de tests afkomstig van het netwerk van Delta en slechts 15% van het netwerk van Odido. De twee winnaars hebben dus ook de minste data. Zonder twijfel heeft dat ook te maken met dat de twee een substantieel kleiner netwerk hebben.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.