Google TV Streamer
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google introduceert opvolger Chromecast

Het lijkt erop te zetten voor de kleine streaming dongle van Google. De zoekmachine komt met een veel grotere TV streamer die meer een alternatief moet vormen op hardware als de Nvidia Shield.

De nieuwe Google TV Streamer draait Google TV op basis van een Chinese MediaTEK chipset. Het gaat om de MT8696 die zo’n 22% sneller moet zijn dan de chipsets die tot nu toe werden gebruikt in de Chromecast sticks.

Omdat Google TV niet zo intensief is als Android, komt het kleine kastje met slechts 4GB werkgeheugen. Je krijgt ook 32GB interne opslag voor opnamen en applicaties.

De Google TV Streamer biedt ondersteuning voor Dolby Atmos en Dolby Vision, mits jouw TV en de bron daar ook mee overweg kunnen natuurlijk.

Echt interessant is de Thread Borderrouter die in het kastje is opgenomen. Net als dat Apple bezig is met het introduceren van deze antennes in huis, doet Google dit ook. Thread kan dan namelijk gebruikt worden om smart home apparaten aan te sturen vanaf de TV Streamer. De Google TV software is verder geoptimaliseerd om met de eigen Nest hardware te communiceren.

Om de Google TV Streamer hardwarematig aan te sluiten, beschikt deze over USB-C voor stroom, HDMI voor de TV en een LAN aansluiting voor stabiel internet. HEt kastje gaat €119 kosten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.