Google Pixel Watch 3
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google Pixel Watch 3 herkent en handelt bij hartstilstand

Wie maar enigszins bang is voor hartfalen, heeft een mooi excuus om de nieuwe Google Pixel Watch 3 in huis te halen. Deze nieuwe smartwatch beschikt niet alleen over een hartslagmeter, maar gebruikt deze ook om ‘loss of pulse’ te herkennen. Ofwel, een hartstilstand.

Wanneer de Google Watch 3 deze herkent, zal deze zelf de hulpdiensten bellen en informeren over jouw probleem. Zelf kun je dat namelijk echt niet tijdens een hartstilstand.

Maar er zijn ook andere redenen om de Google Watch 3 in huis te halen. De ronde smartwatch komt met een Actua display met 3D Corning Gorilla Glass 5 afwerking. Dat is minder sterk dan saffierglas, maar maakt het wel mogelijk om een meer uniek ontwerp van het glas in jouw klokje te hebben. Het display zelf is een 320 DPI AMOLED LTPO display dat het DCI-P3 kleurenspectrum kan weergeven. Verwacht dus realistische kleuren wanneer je bijvoorbeeld foto’s kijkt op het klokje. Het display heeft een verversingssnelheid van 1-60Hz.

De kast is gemaakt van 100% gerecycled aluminium. Waarschijnlijk voelt deze net zo licht aan als de OnePlus Watch 2R die we op dit moment aan het reviewen zijn. Het bandje is van fluorelastomeer met een zachte coating.

Het is mogelijk om de Google Pixel Watch 3 te kopen in een WiFi only versie of met 4G LTE en UMTS aan boord. Hij is met jouw smartphone verbonden via Bluetooth 5.3 en kan thuis via WiFi 2.4GHz en 5GHz online komen. NFC voor mobiele betalingen is aanwezig net als Ultra Wideband om hem gemakkelijk terug te vinden.

Het hart van deze smartwatch is nog niet op basis van een Google of Samsung chipset. Google kiest er voor om de Qualcomm SW5100 in te kopen. Google brengt hem uit met 43mm en 45mm behuizing.

Google Pixel Watch 3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.