prusamk4s4
Foto van Jeroen van Wijngaarden
Jeroen van Wijngaarden

Original Prusa MK4S gelanceerd

Prusa heeft de MK4S aangekondigd, De MK4s is upgrade van de bestaande MK4 3D-printer. Deze nieuwe versie bevat een aantal upgrades en extra functies.
Een belangrijke verbetering is de ‘360-graden koeling’, die zorgt voor hogere printsnelheden en een betere printkwaliteit. De koeling, die gebruik maakt van een hogedrukturbine en een aangepaste ventilatorbehuizing, maakt het mogelijk om overhangs tot 75 graden te printen zonder extra supports. Dit kan zowel tijd als filament besparen en verbetert de oppervlaktekwaliteit, vooral bij materialen zoals PETG.

prusamk4s3

 

De MK4S is uitgerust met een ‘high-flow nozzle’ op basis van CHT-technologie, waardoor de volumetric flow rate met 45 tot 114 procent kan toenemen, afhankelijk van het gebruikte materiaal. Dit resulteert in kortere printtijden zonder dat high-speed filament vereist is. Prusa heeft de firmware en printprofielen bijgewerkt en biedt nu nieuwe profielen, zoals ‘0.25 speed’ en ‘0.28 draft’, die de printtijd verder verkorten.

prusamk4s

Naast de hardwareverbeteringen introduceert Prusa een nieuwe mobiele app voor iOS en Android, waarmee gebruikers hun 3D-printers op afstand kunnen monitoren en aansturen. Er is ook een optioneel GPIO-extensiebord beschikbaar waarmee bijvoorbeeld LED-strips of cameratriggers kunnen worden aangestuurd.

prusamk4s2

 

De MK4S wordt aangeboden als bouwkit vanaf 889 euro en als geassembleerde printer vanaf 1.200 euro, dezelfde prijzen als voor de MK4. Voor huidige gebruikers van de MK4 is er een upgradekit beschikbaar voor 109 euro, waarmee de printer kan worden omgebouwd naar de MK4S. Deze kit is beschikbaar vanaf eind augustus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.