cookingtotem (2)
Foto van Jeroen van Wijngaarden
Jeroen van Wijngaarden

Review van de CookingTotem: Innovatie in de Keuken

Jeroen van Wijngaarden beoordeelde namens GadgetGear de CookingTotem CookingTotem met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi Design
  • Duurzaam
  • Goede anti aanbak laag
  • Ruimtebesparend
  • Veelzijdigheid

THE BAD

  • Prijs

Ik ben ik altijd op zoek naar de nieuwste producten die ons dagelijks leven makkelijker en efficiënter maken. Onlangs kreeg ik de kans om de CookingTotem, een nieuwe opstapelbare pannenset, te testen. In deze uitgebreide review deel ik mijn ervaringen en geef ik een grondige beoordeling van deze pannenset.

Eerste Indruk van de CookingTotem

Bij het uitpakken van de CookingTotem viel me direct op hoe goed alles was verpakt. De doos was stijlvol en zag er strak uit. De set bestaat uit tien delen, waaronder kookpannen, anti-aanbakpannen en diverse deksels. Het moderne en strakke design van de pannen is aantrekkelijk, en de afneembare handgrepen zijn een slimme toevoeging die de stapelbaarheid aanzienlijk verbetert. Bovendien werd de set geleverd met twee ovenwanten en een onderzetter wat een aangename verrassing was.
De afwerking van de pannen is van hoge kwaliteit, met een solide gevoel en een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk. Het feit dat de handgrepen afneembaar zijn, maakt het niet alleen gemakkelijker om de pannen op te bergen, maar ook om ze te gebruiken in de oven, wat een groot voordeel is voor veelzijdig koken.

Gebruikservaring

Tijdens het koken met de CookingTotem vielen verschillende aspecten op. Allereerst de uitstekende anti-aanbaklaag. Zelfs bij het bereiden van gerechten die normaal gesproken snel aanbakken, bleef de pan schoon en hoefde ik nauwelijks schoon te maken. Na het uitpakken heb ik de grillpan gepakt en even schoongemaakt met warm water. Daarna zonder olie of iets dergelijks de hamburgers in de pan, en zoals beloofd bakte er niets aan en was het een aangename eerste indruk.
De anti-aanbaklaag is vrij van PFOA en PFAS, wat een geruststellende gedachte is voor de gezondheid.
De afneembare handgrepen zijn een van de grootste pluspunten van deze set. Ze klikken stevig vast aan de pannen en zijn makkelijk te verwijderen voor opslag of reiniging. Dit maakt de pannen ideaal voor gebruik in de oven, omdat je de handgrepen eenvoudig kunt verwijderen. Een ander voordeel is dat de pannen geschikt zijn voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en oven. Dit maakt ze veelzijdig en geschikt voor elke keuken. De deksels, voorzien van een siliconen ring, sluiten goed af en zorgen ervoor dat er geen stoom ontsnapt tijdens het koken.

Duurzaamheid en Veiligheid

Duurzaamheid is voor veel mensen een belangrijke factor bij de aanschaf van keukenapparatuur, en de CookingTotem stelt niet teleur. De pannen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal dat bestand is tegen krassen en slijtage, zelfs bij intensief gebruik. De anti-aanbaklaag is robuust en blijft in uitstekende staat, zelfs na meerdere keren schoonmaken en in de vaatwasser. Ook na veelvuldig gebruik heb ik nog geen beschadigingen en of krassen kunnen vinden.
Maar ook aan veiligheid is ook goed doordacht bij het ontwerp van de CookingTotem. De handgrepen zijn stevig en bieden een goede grip, waardoor het risico op ongelukken wordt verminderd.

Prestaties en Efficiëntie

De prestaties van de CookingTotem zijn zeer goed. De pannen warmen snel en gelijkmatig op, wat resulteert in een consistente kookervaring. Of je nu een eenvoudige omelet maakt of een complex gerecht met meerdere ingrediënten, de pannen presteren uitstekend. De anti-aanbaklaag werkt zoals beloofd, waardoor het koken en schoonmaken een fluitje van een cent wordt. De meegeleverde deksel past perfect op de pannen en door de kleine uitsparingen kan er gemakkelijk worden afgegoten.
Wat betreft efficiëntie, de stapelbaarheid van de pannen is een groot pluspunt. In een kleine keuken is ruimtebesparing essentieel, en de CookingTotem biedt een oplossing die zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is. Het feit dat de handgrepen afneembaar zijn, draagt verder bij aan de compacte opslagmogelijkheid.

 

dutchsmall cookingtotem (1)

 

 

 

Voordelen en Nadelen

Voordelen:
– Uitstekende anti-aanbaklaag: Brand niet aan en met heet water is de pan zo schoon.
– Afneembare handgrepen: Maken opslag en gebruik in de oven gemakkelijk, maar ook de ruimte op je kookplaat.
– Veelzijdigheid: Geschikt voor alle warmtebronnen en vaatwasserbestendig.
– Gezondheidsvriendelijk: Vrij van schadelijke stoffen zoals PFOA en PFAS.
– Ruimtebesparend ontwerp: Dankzij de stapelbaarheid neemt de set weinig ruimte in beslag en staat ook nog eens mooi op de keuken.

Min puntjes:
– Gladheid op kookplaat, de pannen wat gemakkelijk verschuiven op een gladde kookplaat.
– Kosten: Hoewel de set betaalbaar is met nu 199,- kan ik niet in andermans portemonnee kijken. Het is een flink bedrag maar je koopt er wel kwaliteit en gemak mee.

Voor wie is de CookingTotem geschikt

De CookingTotem is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en kwalitatieve pannenset die weinig ruimte inneemt. Vooral mensen met beperkte keukenruimte zullen profiteren van de stapelbaarheid en het compacte ontwerp. Doordat je afneembare handvatten heeft nemen de losse pannen ook weinig ruimte in op de kookplaat.
De veelzijdigheid maakt het ook geschikt voor zowel beginners als ervaren koks. De set is ook een uitstekende keuze voor mensen die waarde hechten aan duurzame en gezondheidsvriendelijke kookgerei.

Op vakantie met de CookingTotem

De CookingTotem is ook perfect voor op vakantie. Deze zomer zijn wij naar Zweden verhuisd en moesten we twee weken overbruggen in een klein appartement voordat we de sleutels van ons nieuwe huis kregen. Het appartement stond al een tijdje leeg, en in de pannen had zich van alles ontwikkeld. We waren daarom ontzettend blij dat we de CookingTotem in de auto hadden meegenomen. In Nederland kookten we op gas, en ook hier op een oud elektrisch kookplaatje werkten de pannen uitstekend. Met alleen de CookingTotem konden we zonder problemen koken, zonder dat we iets anders nodig hadden. De CookingTotem en de bijbehorende accessoires, zoals de ovenwanten en de onderzetter, waren ideaal. Bovendien neemt de CookingTotem nauwelijks ruimte in beslag.

Losse Pannen

De CookingTotem biedt ook de mogelijkheid om losse pannen aan te schaffen. Dit is handig voor degenen die hun set willen uitbreiden of specifieke pannen nodig hebben. De losse pannen hebben dezelfde hoogwaardige kwaliteit en zijn net zo functioneel als de pannen in de set. Het is een flexibele optie voor mensen die hun keukenuitrusting willen aanpassen aan hun specifieke behoeften.

Eindconlusie

De CookingTotem is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve, ruimtebesparende en veelzijdige pannenset. Met een scherpe prijs van €199,- krijg je een complete set met alle essentiële pannen en handige extra’s zoals ovenwanten en afneembare handgrepen. De prestaties van de pannen zijn indrukwekkend en het gemak van gebruik is ongeëvenaard. Als je twijfelt over de aanschaf van een nieuwe pannenset, is de CookingTotem zeker een aanrader.

20240819 201102 20240819 141227

Door te kiezen voor de CookingTotem, investeer je in kwaliteit en innovatie, wat je kookervaring aanzienlijk zal verbeteren. De CookingTotem biedt niet alleen een praktische oplossing voor ruimteproblemen, maar ook een plezierige kookervaring die je keer op keer zult waarderen.

Daarnaast is de CookingTotem ook nog eens een stijlvolle aanvulling op je keuken en voegt de CookingTotem een vleugje elegantie toe aan elke kookruimte.

Hier te koop

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij

Eén reactie

  1. Dank voor de review. Dit was er wel een waar ik benieuwd naar was. Lijkt me een enorm handige oplossing. Je zegt trouwens dat de pan vrij is van PFOA en PFAS. Maar dit geldt dus niet voor PTFE?

    Hoe lang gebruik je de pannen uiteindelijk? Want dat een antiaanbaklaag in het begin goed werkt en je zonder olie dingen kan bakken is niets speciaals, ook niet voor van die goedkopere pannen. Maar uiteindelijk moet je echt koken met olie. Dat is met deze anders? Of heb je ze daarvoor te kort gebruikt?

    En slaan ze echt totaal niet bol bij gebruik wanneer je ze maximaal verwarmt? Ik heb zelf de Tefal Performance serie (rond de 40 euro voor een koekenpan) en ook die wordt bol in het midden, waardoor als ik een klein laagje olie neerleg, in het midden er minder ligt dan aan de zijkant.

    Afhankelijk van de kwaliteit vind ik de prijs overigens niet eens zo hoog. Voor 230 euro heb je immers een set van 5 pannen en twee deksels.

    De klikbare afbeeldingen werken trouwens niet. Dat is wel jammer, want heb je er als lezer eigenlijk niets aan omdat ze gewoon te klein zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.