zotac zone voorkant
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Zotac Zone gaat een AMD handheld gaming PC worden

Hij gaat €849 kosten, maar voor dat bedrag hoopt Zotac wel een handheld gaming PC neer te zetten die echt de strijd aan kan met de ROG Ally X en andere gaming handhelds. Hiervoor zoekt Zotac de samenwerking op met AMD.

AMD zal voor deze handheld gaming PC haar AMD Ryzen 7 8840U apu gaan leveren. Deze zal de basis vormen voor de rekenkracht van de machine. Deze chipset haalt een maximale boost snelheid van 5,1GHz. Op deze chipset zit ook de AMD RDNA 3 GPU die op 2.7GHz draait en 16GB LPDDR5x-7500 werkgeheugen in combinatie met 512GB M.2 opslagruimte.

zotac zone achterkant

De gaming handheld komt met een 7 inch FullHD 120Hz display met een maximale helderheid van 800 nits. Gamen in volle zon zit er dus niet in. Haar wie doet dat nou… Je krijgt twee thumbsticks, een D-Pad en vier actieknoppen. Ook krijg je twee touchpads zoals je die kent van de Valve Steam Deck. Ook zijn er schouderknoppen aanwezig.

Voor accessoires krijg je twee USB-4.0 poorten en voor extra opslag kun je ook nog een micro-SD kaart plaatsen. Je kunt zowel draadloos als een bedrade headset aansluiten. Er zit een frontcamera en microfoon in en het systeem zal draaien op Windows 11.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.