screenshot
Foto van Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple nieuws; Airpods, iPhone, Watch en meer

Vandaag hield Apple haar Keynote met een waslijst aan nieuwe producten, features en heel veel specs. Essentie is de bijdrage van Apple aan onze gezondheid met bijvoorbeeld apneu en gehoord meting, de inzet van AI binnen privacy kaders en natuurlijk heel veel foto en video mogelijkheden met de nieuwe modellen iPhone 16 en iPhone 16 Pro.

Apple Watch Series 10

apple keynote gadgetgear iphone16 series100008De Apple Watch Series 10 heeft het grootste en meest geavanceerde display tot nu toe, met een breedhoek OLED-scherm dat helderder is vanuit verschillende hoeken. Dit maakt het makkelijker om snel informatie te lezen. De horloge is ook dunner dan eerdere modellen door een herontwerp van onder andere de SiP, Digital Crown en antenne. Het schermoppervlak is 75% groter dan dat van Series 3 en 30% groter dan Series 4, 5, 6 en SE.
Een nieuwe Jet Black aluminium uitvoering heeft een diep glanzende afwerking. Daarnaast introduceert de Series 10 een functie die tekenen van slaapapneu kan detecteren, een aandoening die vaak onopgemerkt blijft en kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk en diabetes. De watch kan je waarschuwen bij mogelijke tekenen van slaapapneu en helpt je met rapportages voor gesprekken met je zorgverlener. 80% van de slaapapneu-gevallen blijft vaak onopgemerkt.
  • Grootste en meest geavanceerde display met breedhoek OLED-scherm.
  • 75% groter schermoppervlak dan Series 3, 30% groter dan Series 4, 5, 6 en SE.
  • Nieuwe Jet Black aluminium uitvoering met glanzende afwerking.
  • Detecteert tekenen van slaapapneu en geeft waarschuwingen en rapportages.

iPhone 16 Pro

apple keynote gadgetgear iphone16 series100010De iPhone 16 Pro brengt tal van verbeteringen voor fotografie en videografie. De vernieuwde camerabediening maakt het eenvoudiger om snel functies zoals belichting, scherptediepte en lenzen te selecteren door simpelweg met je vinger te schuiven. Later dit jaar komt er een twee-staps sluiter die focus en belichting vastzet met een lichte druk, zodat je de compositie kunt aanpassen zonder focusverlies.
Op het gebied van video-opname introduceert de iPhone 16 Pro 4K-video met 120 frames per seconde in Dolby Vision, mogelijk gemaakt door de 48MP Fusion-camera en de krachtige A18 Pro-chip. Na het opnemen kun je in de vernieuwde Foto’s-app de afspeelsnelheid aanpassen, met opties voor halve snelheid of 24 fps voor een filmische uitstraling.
De audioprestaties zijn ook sterk verbeterd dankzij vier studio-kwaliteit microfoons, die zorgen voor een realistischer geluid met minder achtergrondgeluid. Nieuwe Ruimtelijke Audio maakt video’s meeslepender, vooral in combinatie met AirPods, en windruis wordt effectief verminderd.
De iPhone 16 Pro voegt daarnaast een tweede 48MP camera toe aan het Pro-camerasysteem. De Ultra Wide camera heeft een geavanceerde quad-pixel sensor voor scherpere 48MP ProRAW en HEIF foto’s, wat zorgt voor indrukwekkende details in zowel macro- als groothoekopnamen.
  • Verbeterde camerabediening met snelle aanpassingen en twee-staps sluiter.
  • 4K-video opname met 120 fps in Dolby Vision.
  • Verbeterde audiokwaliteit met vier studio-kwaliteit microfoons.
  • Tweede 48MP Ultra Wide camera voor scherpe macro- en groothoekfoto’s.

Airpods 4

screenshot
Screenshot

De AirPods 4 brengen verbeterde geluidskwaliteit en comfort. Met gepersonaliseerde Ruimtelijke Audio en dynamische hoofdtracking creëert het een driedimensionale luisterervaring voor muziek, films, en meer. De krachtige H2-chip zorgt voor betere audio en gesprekskwaliteit, terwijl Voice Isolation achtergrondgeluid minimaliseert voor duidelijkere gesprekken, zelfs in drukke of winderige omgevingen.

Een nieuwe akoestische architectuur biedt helderder geluid met diepere bas en hoge tonen. Adaptive EQ past de muziek automatisch aan op basis van wat je hoort, zodat lage en middentonen optimaal worden afgestemd.
Voor het eerst in een open ontwerp biedt AirPods 4 actieve ruisonderdrukking, ideaal voor het verminderen van omgevingsgeluid zoals verkeerslawaai of vliegtuiggeluiden. De compacte oplaadcase is 10% kleiner dan de vorige generatie, zonder in te leveren op oplaadtijd, en beschikt over draadloos opladen en een ingebouwde speaker voor Find My, zodat je de case gemakkelijk kunt terugvinden.
  • Gepersonaliseerde Ruimtelijke Audio met dynamische hoofdtracking.
  • H2-chip voor verbeterde geluids- en gesprekskwaliteit.
  • Actieve ruisonderdrukking in een open ontwerp.
  • 10% kleinere draadloze oplaadcase met ingebouwde speaker voor Find My.

Airpods pro 2 update

apple keynote gadgetgear iphone16 series100000Deze herfst, met een gratis software-update, introduceert Apple een alles-in-één gehoorgezondheidsfunctie: test, ondersteun en bescherm je gehoor.
Veel mensen zijn zich niet bewust van gehoorverlies. Met de AirPods Pro 2 kun je straks snel een wetenschappelijk gevalideerde gehoortest doen. Door Active Noise Cancellation en de in-ear afdichting simuleer je de ideale omstandigheden voor de test. Het proces, dat vijf minuten duurt, speelt tonen af waarop je reageert door het scherm aan te raken. Na de test ontvang je direct een gepersonaliseerd profiel met duidelijke resultaten. Alle gegevens worden veilig opgeslagen in de Gezondheid-app en je kunt de test op elk moment herhalen en je gehoor in de gaten houden.
  • Alles-in-één gehoorgezondheidsfunctie: test, ondersteun en bescherm je gehoor.
  • Wetenschappelijk gevalideerde gehoortest met gepersonaliseerde resultaten.
  • Resultaten veilig opgeslagen in de Gezondheid-app en eenvoudig te monitoren.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.