Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Column: Fatbikeidentificatie; VVD en NSC snappen er nog steeds niks van

De helmplicht en een minimale leeftijd van 14 jaar komen naar de eBike. Nee, naar Fatbikes. Wat zijn dat dan? eBikes met dikke banden. Hoe dik? Daar gaat het niet om. Je kunt ze ergens anders aan herkennen.

Terwijl menig tiener al reikhalzend uitkijkt naar het opvoeren van Stella, Gazelle en al die andere merken waarmee stadsmoeders iedere ochtend de on-opgevoerde fatbike voorbijracen, zijn de politieke partijen nog altijd met hun symboolpolitiek bezig. Want de fatbikerijder moet en zal boeten voor de racezucht van de jeugd. Ja, zelfs fatbikeliefhebber Frans Bouwer zal binnenkomt met een helmpje op naar de Chinees moeten fietsen.

PVV en NCS weten heel goed uit te leggen hoe een fatbike eruitziet. Het zijn namelijk niet alleen de brede banden die ervoor zorgen dat je niet op je smoel gaat in de sneeuw en moddder. Ze zijn namelijk zwaarder. Maar wat is te zwaar? Dat is net zoiets als banden die te dik zijn, maar waarbij het lastig is een grens te stellen aan de dikte. Nee, dan het zadel. Dat is niet verstelbaar op een fatbike. Behalve op zo’n 60% van de fatbikes die we hier bij GadgetGear.nl hebben getest.

Hoe dan ook, zit je in de tweede van het voortgezet, dan pas mag je op je vastezadelfiets naar school, mits je een helmpje op hebt. Dus, inruilen die fatbike en lekker racen op je nieuwe Stella!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.