huawei mate xt
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei Mate XT vooraan in de race om de 2x opvouwbare smartphone

Huawei mag dan wel moeite hebben om aan Amerikaanse chips en technologie te komen, qua displays laat het merk zien vooruit te willen blijven lopen op de markt. Dat doen ze ditmaal met de Huawei Mate XT.

De Huawei Mate XT draait dan wel geen Android zoals we dat hier in Europa kennen, het is wel het eerste toestel dat een dubbel opvouwbaar display heeft. Daarmee klapt hij dus twee keer uit in een soort Z vorm, waardoor je een veel breder scherm krijgt om naar te kijken. Bovendien is het display aan de voorkant van het toestel, deel van het gehele toestel. Hoewel het lastig is om een dubbel scharnier te ontwikkelen, kan de fabrikant toch een hoop componenten besparen door een display minder in de foldable te zetten.

huawei mate xt opgevouwen

Huawei propt er ook een flinke 5.600mAh batterij in die je met 66 Watt bedraad kunt opladen of 50 Watt draadloos. Het camera-eiland krijgt een primaire 50 megapixel camera met daarnaast een 12 megapixel ultragroothoek en een 12 megapixel 5.5x optische zoomlens. Mogelijk zijn die ‘kleinere’ camera’s een methode om wat te besparen op het prijskaartje van het toestel. Nieuwe displaytechniek is immers redelijk aan de prijs. Het duurste model gaat je zo’n €3.000 kosten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.