huawei watch gt5 uitvoeringen
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei presenteert haar Watch GT-5 en Ultimate familie

Huawei presenteerde onlangs in Amsterdam de nieuwe Huawei Watch Ultimate en de nieuwe Huawei Watch GT 5 Series. Er valt dus veel te vertellen!

Laten we het eerst even hebben over de algemene innovaties. Dat begint bij de sunflower GPS. Dat heeft te maken met de bloemvorm die Huawei gebruikt om uit te leggen dat de nieuwe GT 5 generatie met twee GPS diensten tegelijk communiceert. Dit zou een 30% hogere nauwkeurigheid moeten opleveren ten opzichte van de vorige generatie en zelfs de Apple Watch. Dat durven ze zelfs in statistieken te laten zien tijdens de presentatie.

Mobiel betalen komt…

Heet hangijzer sinds Huawei niet meer bij Google technologie kan, is het ontbreken van NFC betalingen op haar smartwatches. In Polen is al een deal gemaakt via Quicko. In Duitsland is Huawei ook in overleg met betalingsproviders om snel met NFC te komen. Voor Nederland lijkt dit allemaal nog heel ver weg. Maar er wordt kennelijk aan gewerkt.

Huawei Watch GT5 Familie

Voor de golfer

De golfer wordt ook lekker verwend met de nieuwe golf modus. Niet langer is deze smartwatch alleen je maatje op de driving range of tijdens 100 andere sporten. Het horloge heeft toegang tot data van 15.000 golfbanen wereldwijd. Daar zouden 67% van alle Nederlandse banen ook in moeten zitten. Niet alleen krijg je informatie over de afstand tot de hole, maar ook heatmaps van de green. Op de laatste meters verlies je immers de meeste punten.

HarmonyOS blijft

Waar je bij de GT3 nog kon schakelen tussen HarmonyOS en iets nog eenvoudigers van Huawei, is HarmonyOS hier echt de basis van het toestel geworden. Er zijn enorm veel apps voor Harmony beschikbaar, al valt het Nederlandse aanbod nog altijd enorm tegen. Het blijft de vraag of je niet voldoende hebt aan alle notificaties. Dat kan gewoon.

Huawei Watch GT 5 Classic aan de basis

De basis van de familie is de Huawei Watch GT 5. Een mooie grote smartwatch met een kleurige strap. Overigens kun je die voor iedere andere 22mm band vervangen. Dit basismodel komt in zowel een 46mm als een 41mm uitvoering. Dus zowel voor de brede als de smalle pols valt er iets te kiezen, zoals we gewend zijn van de fabrikant.

huawei watch gt 5

De batterij van het 46mm is wat groter dan van het 42mm model. Die eerste moet twee weken meegaan. Die tweede een week.

Huawei Watch GT 5 Pro

Dan is er de Huawei Watch GT 5 Pro die in waanzinnige uitvoeringen komt. Je kunt dit klokje op 46mm en 42mm kopen met een sportbandje, maar ook met titanium of keramiek. Die laatste is voor de dames en dat proces is zo duur, dat het meteen de duurste uitvoering van een Pro-level smartwatch van Huawei ooit is. Ondanks de kleinere horlogekast.

Huawei Watch GT5 Pro

Ook hier is het zo dat de 46mm twee weken met een batterijlading moet kunnen doen waar het 42mm model een week meegaat. Inmiddels staat de review van de titanium uitvoering online.

Huawei Watch D2

Met de D2 komt Huawei met de tweede generatie smartwatch die in staat is om gedurende de dag jouw bloeddruk in de gaten te houden. In de behuizing zit een klein pompje terwijl in de band een soort blaasbalgje zit. Dat wordt op spanning gebracht om de bloeddruk te kunnen meten. De batterij gaat ondanks de pompjes toch 6 dagen mee. Je moet alleen niet gaan duiken met dit klokje. In Nederland ga je hem voorlopig trouwens nog niet tegenkomen. Hier moet hij nog altijd goedgekeurd worden in verband met de medische functie. Importeren uit andere EU landen kan al wel.

Huawei Watch D2

De Huawei Watch Ultimate Green

Er zit eindelijk weer vernieuwing in de Huawei Watch Ultimate familie met de komst van de Huawei Watch Ultrimate Geen. Een smartwatch echt gericht op de golfer.

Huawei Watch Ultimate Green

Met een prijskaartje van €899 behoort het sportkokje tot de top bij Huawei. In plaats van titanium, is de behuizing gemaakt van Liquid Metal. Nog sterker en daarmee ook nog geschikter voor duikoperaties. Je kunt tot 100 meter de diepte in voor deze zal imploderen en dat is indrukwekkend voor een smartwatch.

Huawei Watch Ultimate

De Huawei Watch Ultimate Green heeft qua design veel meer weg van Rolex, een van de topmerken die we veelvuldig tegenkomen in de goflsport. Bovendien leggen de kleuren van deze groene uitvoering duidelijk de link met de sport. Overigens is het zo dat je deze zelfde ultimate ook in het blauw of zwart kunt kopen. Dus geen zorgen als je niet graag in de baan loopt.

Huawei Watch GT 5 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.