prusaapp2
Foto van Jeroen van Wijngaarden
Jeroen van Wijngaarden

Prusa lanceert nieuwe mobiele app voor Android en iOS

Met de introductie van de nieuwe MK4S-printer heeft Prusa een gloednieuwe mobiele app gelanceerd voor Android en iOS. Deze app dient als een verlengstuk van Prusa Connect, het platform voor het beheer van 3D-printers, en biedt gebruikers toegang tot een groot aantal functies vanuit de palm van hun hand. De app is ontworpen om het printproces eenvoudiger en gebruiksvriendelijker te maken, waarbij alle belangrijke functies binnen handbereik zijn.

Gebruikers kunnen de status van hun 3D-printer controleren, printopdrachten beheren, en geüploade bestanden inzien. Een van de recent toegevoegde functies is de mogelijkheid om snapshots te bekijken van een externe camera die verbonden is met Prusa Connect. Ook kan men nu direct vanuit de app door projecten op Printables bladeren en compatibele G-codebestanden naar de printer sturen. Dit maakt het vinden en starten van nieuwe printopdrachten eenvoudiger dan ooit tevoren.

Prusa benadrukt dat de app niet verplicht is voor het gebruik van hun printers. De app fungeert als een hulpmiddel voor degenen die een efficiëntere manier willen om hun printers te beheren. Al hun 3D-printers zijn volledig functioneel zonder netwerkverbinding of mobiele app. De app biedt echter een reeks handige functies en een verbeterde gebruikerservaring die verder gaat dan een gewoon browser-tabblad.

Het dashboard van de app toont alle aangesloten printers in één oogopslag, inclusief de huidige status, temperatuur, geladen filament en actieve printopdrachten. Het toevoegen van nieuwe printers is ook eenvoudiger geworden met QR-codes en NFC-mogelijkheden. Met slechts een paar tikken kan een nieuwe printer worden toegevoegd aan Prusa Connect.

prusaapp

 

Daarnaast werkt Prusa nog steeds aan verdere verbeteringen van de app. In toekomstige updates wil het bedrijf onder andere geavanceerde printercontrole, beheer van lokale opslag op de printer, en afdrukwachtrijfuncties implementeren. Ook zijn er plannen voor systeemwidgets die snel toegang geven tot printerstatussen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.