4 714c2430 29ff 4e4a 873b ce2556a90eba 1920x1920
Foto van Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Deplay 4G Kids Watch

Bij het ouderschap hoort loslaten, hoe lastig dat soms ook is. Tijdens vakanties laat je ze net even wat langer buitenspelen, misschien een blokje verder alleen of met vriendjes in het parkje om de hoek. Deplay helpt jou als ouder met een unieke gadget: De Deplay 4G Watch!

th (1)

 

Deplay

DEPLAY vind het belangrijk dat kinderen plezier maken. Plezier maken is essentieel voor de gezonde ontwikkeling van kinderen, omdat het niet alleen bijdraagt aan hun fysieke welzijn, maar ook aan hun emotionele en sociale groei. Door middel van spel en plezier ontdekken kinderen hun eigen interesses, leren ze samenwerken, ontwikkelen ze creativiteit en verbeteren ze hun probleemoplossende vaardigheden. Bovendien draagt het bij aan het opbouwen van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van een positieve houding ten opzichte van leren. Kortom, plezier maken is niet alleen leuk, maar ook een cruciaal aspect van een gezonde en gelukkige kindertijd.

Horloge

Mijn oudste is zes jaar, groep 3. Hij leert lezen en schrijven, rekenen en hij is daardoor net zoals ieder andere zesjarige geïnteresseerd in dat ronde ding waar iedere ouder maar steeds naar kijkt om daarna direct een actie uit te voeren. Zes uur! Eten! Zeven uur, Slapen! Ga zo maar door. Daarom vind mijn oudste een digitaal horloge helemaal tof. Hij kan zelf kijken hoe laat het (ongeveer is) om zo routines te zien aankomen, dat vinden ze fijn. Mijn jongste (4) vindt het gewoon een toffe gadget. De Deplay 4g watch ziet er supertof uit, is niet zo enorm blok aan een kinderarmpje en heeft stoer uiterlijk.

img 20240918 092926 hdr  img 20240918 092945 hdr  img 20240918 093029 hdr

GPS

Mijn kids vinden horloges iets voor stoere kinderen. Ze vinden het prachtig! Vooral de smartwatch is iets enorm interessants, dat vindt papa ook. Hier speelt Deplay enorm handig op in. Denk je eens in; een smartwatch in kindermaat, die een GPS track functie heeft voor jou als ouder, alleen voor jou. Maar het meest bijzondere is dat deze watch ook nog een eigen beveiligde simkaart heeft waar jij, alleen jij, je kind ook nog mee kunt bellen, én ook nog eens video bellen!!! Ja, echt. Het horloge rinkelt, met een swipe neem je op en je kunt communiceren via het telefoonnetwerk. Hoe dat allemaal werkt, lees je in deze review.

dsc 0018

Oke, ik hoor sommige lezers nu hardop denken; moeten kids geen kind zijn en slaat de techniek niet door? Nou, dat dachten we ook voor de komst van de mobiele telefoon. Een dame in een interview uit 1995 zei “Straks moet je altijd een mobieltje bij je dragen om bereikbaar te zijn.” Tja, kijk eens een jaar of tien verder en iedereen is bereikbaar. Om een kind dan een mobiele telefoon te geven vind ik wat ver gaan. Mijn kids hoeven niet iedereen en alles te kunnen bellen, ook gaat zo’n ding gewoon snel stuk en als ik ze de kans zou geven zitten ze de hele dag te gamen. Nee, telefoon zeker nog niet.

screenshot 20240919 091907~2

Maar een GPS Watch, dat vind ik geniaal. Niet voor ieder wissewasje hoor, of naar school. Dat niet. Die van mij (6 en 4) zijn daarvoor nog te klein. Mijn kids dragen het horloge wanneer ze buiten spelen, op schoolreis gaan, of als we samen op uitstap gaan naar een park, camping of noem maar op. Dan dragen ze de Deplay GPS watch. Niet dat ik zelf lekker met de beentjes over elkaar ga zitten en af en toe de GSP check op mijn gsm. Maar het geeft een veilig gevoel.

Misschien schreef jij wel je telefoonnummer op de hand je kind? Of draagt hij/zij nog een ketting met een dogtag met adresgegevens? Goed, hoor. Maar stel je eens voor dat je jouw kind kwijtraakt. Paniek! Dan was het zoeken snel! Nee, één ouder blijft achter op de plek en de ander gaat zoeken. Bel de mensen in je omgeving, de politie? HELP! Oke, rustig. Open de app op je telefoon en je ziet direct waar je kind zich bevind.

Is dat bij vrienden, familie of de buren? Prima, dan bel je die toch even. Is dat niet het geval, dan bel je de watch. Hij rinkelt, een paar keer. Je kind swiped en je hebt direct een gesprek. Jij gaat naar hem of haar toe en je kind weet dat jij eraan komt. Geniaal! En dan heb ik het nog niet eens gehad over de basisfuncties, waaronder een tof digitaal horloge.

Functionaliteiten

Als je Deplay watch geìnstalleerd en werkend is, dan en alleen dan werken de volgende functionaliteiten

screenshot 20240919 092243 screenshot 20240919 092253

Je mogen spreken van een zeer uitgebreide App die goed werkt en gemakkelijk in gebruik is.

SOS-alarm in noodsituaties

De SOS functie is mijn inziens een belangrijke. Weliswaar voor iets oudere kids, want als ik dit de jongste vertel heb ik ieder uur een SOS, waarna blijkt dat men zit had in een snoepje 🙂 In geval van een noodsituatie kan je drie seconden op de SOS-knop drukken. Nu wordt er direct bericht gestuurd naar de gekoppelde gebruiker met de actuele locatie. Dit betekent dat wanneer je de watch meegeeft aan je kind, je direct op de hoogte bent wanneer hij/zij zich onprettig voelt en graag contact wil.

Hoe werkt het?

Laten we beginnen met het installeren van het horloge. Het activeren van het Deplay Watch is erg gemakkelijk. Zie hieronder het installatie filmpje met uitgebreide uitleg. Beter wordt het niet!

De app werkt erg gemakkelijk en overzichtelijk. Je hebt geen live footage, maar de GPS refreshed desgewenst eens in 60 seconden en is 24 uur nog terug te kijken.  Je ziet dus geen pijltje lopen, maar je ziet een markering op de kaart die bij refreshen van plaats is gewijzigd.

Ervaring

De Deplay 4G GPS Watch werkt perfect. Het installeren is gemakkelijk en duidelijk. Het horloge is klein genoeg zodat het de kinderarm niet irriteert of in de weg zit met een jas. Het aannemen van een telefoongesprek is even een paar keer proberen, maar als je snapt hoe je moet swipen (over het oogje) dan werkt het goed.

dsc 0019

Het geluid is goed helder, alsof je belt met een GSM op luidspreker. De ringtone is standaard, dat zou leuk zijn om het aan te passen naar keuze. Maar niet noodzakelijk.  Het horloge heeft een goede batterij, die na een keer vol laden echt wel een week meekan.

Conclusie

Het Deplay 4G GPS horloge voor Kids werkt super. Hij geeft een goed en nauwkeurig GPS signaal af dat eens per 60 seconden vernieuwd. De horloges zijn erg mooi, niet te groot en eigenlijk voor alle leeftijden goed in te stellen. Het bellen naar het horloge is echt gaaf. Hiervoor kost het bellen geld volgens jouw eigen provider en daarnaast moet je beschikken over een prepaid tegoed voor het horloge zelf. Gebruik je dan iedere dag het horloge? Nee, dat niet. Tenminste ik niet. Wel als er een schoolreisje, vakantietrip, reisje met vriendjes naar een pretpark is. Gewoon, voor de zekerheid en omdat de kids het een tof horloge vinden. En de kids vinden het geweldig!

 

DEPLAY 4G KidsWatch - Smartwatch Kinderen kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eén reactie

  1. Ik snap heel goed dat je geen foto’s van je kinderen wil plaatsen. Maar ik had toch graag een foto van een pols gezien voor een indicatie van hoe groot het horloge nu werkelijk is. Op basis van deze review klinkt het inderdaad als een ideaal apparaat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.