screenshot
Foto van Zeeman Albert
Zeeman Albert

Rollei 35 AF: de retro analoge 35mm camera met techniek anno nu

Retro fotografie is weer in. Hoe mooi is het om een analoge fotocamera gemak te hebben met de looks van 40 jaar geleden, maar met de techniek van vandaag. En dan wel een camera die je altijd bij je kan hebben. Mint heeft een Rollei camera gemaakt die de tijden van welleer doen herleven met de techniek van vandaag.

rollei 35 af gadgetgear albert zeeman0004De Rollei 35 AF (autofocus) is een camera die de nostalgie van analoog combineert met moderne technologie. MiNT Camera heeft samen met Rollei een product ontwikkeld dat trouw blijft aan het iconische design van de oorspronkelijke Rollei 35, maar het naar een hoger niveau tilt met innovatieve functies.
Een van de belangrijkste updates is de toevoeging van LIDAR-technologie voor de autofocus. Deze technologie zorgt ervoor dat de camera in vrijwel alle lichtomstandigheden nauwkeurig kan scherpstellen, wat een groot voordeel biedt voor zowel beginnende als ervaren fotografen. Of je nu binnen in zwak licht fotografeert of buiten in fel zonlicht, de Rollei 35 AF levert scherpe beelden zonder dat je de technische details hoeft te beheersen.
Daarnaast beschikt de camera over een subtiel OLED-display dat essentiële informatie weergeeft, zoals belichting en de ISO-waarde van de film. Dit maakt het makkelijker voor beginners om te leren fotograferen met film zonder dat het traditionele gevoel van analoge fotografie verloren gaat.
rollei 35 af gadgetgear albert zeeman0000Het ontwerp van de Rollei 35 AF volgt MiNT Camera’s filosofie van “Eenvoud is verfijning”. Ze hebben ervoor gezorgd dat de camera intuïtief blijft, met behoud van de mechanische eenvoud die fotografen waarderen aan het origineel. Zo oogt deze nieuwe Rollei als vanouds, maar hebben knoppen zoals die van de film indicator, meer een cosmetische functie. De lens is overigens vast in tegenstelling tot de originele Rollei 35 modellen. Daartegenover is de Lidar wel een enorme aanwinst. Hoe goed de lens is, moeten we nog ooit gaan ervaren,
Deze balans tussen nostalgie en moderne functionaliteit maakt de Rollei 35 AF een must-have voor filmfotografen die op zoek zijn naar de perfecte combinatie van klassiek en modern. Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Rollei 35 AF.
rollei 35 af gadgetgear albert zeeman0001

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.