insta360 link 2 & 2c
Foto van Roy Christiani
Roy Christiani

Transcontinenta introduceert twee nieuwe Insta360 webcams: Link 2 en Link 2C

Transcontinenta BV heeft twee nieuwe producten in de Insta360 productlijn geïntroduceerd: de Insta360 Link 2 en Insta360 Link 2C. Deze 4K-webcams zijn ontwikkeld voor professionals, content creators en live streamers, en bieden zowel video- als audiomogelijkheden. Beide modellen beschikken over AI-functionaliteiten en privacybescherming.

Beeldkwaliteit en prestaties Insta360 

De Insta360 Link 2 en Link 2C zijn beide uitgerust met een 1/2” sensor en ondersteunen 4K-video-opnames met maximaal 30 beelden per seconde. De camera’s maken gebruik van Phase Detection Auto Focus (PDAF), waardoor snel en nauwkeurig scherpstellen mogelijk is. Daarnaast hebben beide modellen automatische belichting en ondersteuning voor HDR om de beeldkwaliteit te optimaliseren onder verschillende lichtomstandigheden.

insta360 link 2 & 2c

Eigenschappen van de Insta360 Link 2

De Insta360 Link 2 is voorzien van een 3-assige gimbal, waardoor automatische framing en camerabewegingen mogelijk zijn. Deze functie kan handig zijn voor toepassingen waarbij de gebruiker beweegt, zoals bij presentaties of tutorials. Het model biedt ook AI-tracking, Auto Framing en gebarenbesturing.De Link 2 beschikt over een Privacy Mode, waarbij de camera na 10 seconden inactiviteit automatisch naar beneden draait. Dit kan nuttig zijn in situaties waarin privacy gewenst is.

insta360 link 2 & 2c

De Insta360 Link 2C

De Insta360 Link 2C biedt dezelfde 4K-beeldkwaliteit als de Link 2, maar zonder de gimbal. Dit model is compacter en lichter en heeft twee ingebouwde microfoons. De Link 2C biedt ook AI-tracking, hoewel deze beperkt is tot digitale aanpassingen in plaats van fysieke bewegingen.

AI-functionaliteiten en extra opties

Beide modellen beschikken over AI-ruisonderdrukking en een DeskView-modus, waarmee gebruikers hun bureaublad kunnen delen tijdens presentaties of vergaderingen. De Insta360 Link 2 biedt extra functionaliteiten, waaronder een Smart Whiteboard Mode en de mogelijkheid om de achtergrond aan te passen.

Vergelijking tussen de Link 2 en Link 2C

  • Gimbal: De Link 2 bevat een 3-assige gimbal, terwijl de Link 2C een vast ontwerp heeft.
  • AI-tracking: De Link 2 biedt uitgebreidere AI-tracking, terwijl de Link 2C digitale tracking biedt.
  • Microfoons: De Link 2C heeft twee microfoons, terwijl de Link 2 één microfoon heeft.
  • Extra functies: De Link 2 biedt functies zoals de Smart Whiteboard Mode en achtergrondvervanging, die niet beschikbaar zijn op de 2C.

Compatibiliteit en certificeringen

Beide webcams zijn ZOOM-gecertificeerd en compatibel met software zoals Microsoft Teams, Skype, en Google Meet.

Prijzen en beschikbaarheid

De Insta360 Link 2 is beschikbaar voor een adviesprijs van € 229,99, en de Link 2C voor € 169,99. Beide producten zijn verkrijgbaar bij Insta360 verkooppunten in de Benelux.

Over Insta360

Insta360 ontwikkelt producten zoals 360-graden camera’s, actiecamera’s en webcams, die wereldwijd worden gebruikt door consumenten, professionals en bedrijven. Het bedrijf biedt oplossingen voor verschillende visuele technologieën en toepassingen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.