Google Pixel 8
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Waarom Google de functie ‘laden tot 80%’ test in Android

Hoewel veel fabrikanten van smartphones en tablets nog altijd moeite hebben om een mooi lang software-updatebeleid aan te kondigen (kuch Motorola kuch), zijn er enkele merken die al een tijdje pronken met technologie om de batterijduur van smartphones flink te verlengen. Vanaf Android 15 lijkt ook Google hierin een steentje bij te willen dragen.

Google test namelijk de mogelijkheid waarmee gebruikers ervoor kunnen kiezen de batterij niet verder op te laden dan tot 80% van de batterijcapaciteit in het toestel. Dit als uitbereiding op het aangepast laden waarbij Android in de nacht op een lager tempo oplaadt om zo het toestel minder warm te laten worden en zo te voorkomen dat de hardware van de batterij sneller slijt dan strikt noodzakelijk.

Het niet volledig opladen van een batterij draagt ook bij aan een langere levensduur van een smartphone. Hoewel je misschien wat vaker moet opladen, gaat jouw toestel in potentie substantieel langer mee en dat is wel zo lekker duurzaam.

Eén reactie

  1. Verschillende merken hebben dit al ingebouwd zitten. Op mijn Samsung heb ik bijv. precies zo’n functie. Ook het niet op 100% houden en pas weer beginnen met opladen als de telefoon teruggevallen is naar bijv. 90% is onderdeel van de opties.

    Volgens mij heeft ook Sony al jaren dit soort opties. Raar dat Google daar nu pas mee komt. Ik dacht eigenlijk dat het gewoon deel was van Android en dat Samsung en andere merken aan die functie toegang bood via het menu. Maar kennelijk hebben ze het zelf ingebouwd en liepen ze dus voor op dit inzicht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.