braun all in one style kit series 3 img20240912212427
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Braun All-In-One Style Kit Series 3

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Braun All-In-One Style Kit Series 3 met 3 sterren.

THE GOOD

  • Nieuwe trimmerkop kopen, kan gewoon
  • Veel accessoires
  • Prima schoon te houden

THE BAD

  • Slijt net zo snel als anderen in de markt
  • Slechte aansluiting op de lader
  • Niet waterdicht

Vandaag testen we de Braun All-In-One Style Kit Series 3, die ook voor iets meer geld te koop is onder het label Gillette Intimate Intimate Trimmer i5 – SkinFirst. In dat geval zit er een ander ontwerpje en merkje op hetzelfde apparaat. Bij de Braun krijs je wel twee extra opzetstukken.

Unboxing

In de verpakking van de Braun All-In-One Style Kit Series 3 krijg je de tondeuse met een 1mm, 2mm, een haar/baardtrimmer van 3-21mm en een foliescheerkopje voor de kleine gebieden. Ten opzichte van merken als Babyliss missen we wel een tube met olie om het snijblad tussentijds te smeren voor een langere levensduur. Een handleiding zit erbij en een lader met een wel heel dunne aansluiting. Tijd voor USB-C ofzo!

braun all in one style kit series 3 img20240912213000

Behuizing

Hoewel we van de Braun scheerapparaten gewend zijn dat deze doorgaans echt ontwikkeld zijn voor gebruik onder de douche, is dat bij deze Braun All-In-One Style Kit Series 3 zeker niet het geval. De behuizing ligt wel lekker in de hand, maar is alles behalve waterdicht. Wil je de tondeuse goed reinigen, kun je wel de kop eraf klikken en die onder de kraan schoonmaken. Extra handelingen dus.

braun all in one style kit series 3 img20240912213042

Kwaliteit van de trimmer

Welke kop je ook gebruikt, op het scheren na komt al het werk bij de trimmerbladen van de tondeuse te liggen en dat is logisch. Bij de eerste paar keren van gebruik waren die superscherp en efficiënt. Ik scheer m’n hoofd twee keer per week en ben nu ruim een maand verder. Ik merk dat het scheren nu langzamer moet dan aan het begin omdat de snijbladen in de tondeuse echt al aan scherpte wat lijken te zijn gaan verliezen. Gelukkig is het wel mogelijk om nieuwe scheerkoppen te bestellen bij Braun. Overigens zien we dit verval aan scherpte bij meerdere tondeuses plaatsvinden na de eerste ‘meters’ te hebben gemaakt. Het is dus niet zo dat Braun tegenvalt, maar dat Braun hierin zeker niet beter is dan andere merken in de markt.

braun all in one style kit series 3 img20240912213028

Die mogelijkheid om een nieuwe kop te kopen is ook wel waarom ik voor een merk als Braun heb gekozen toen ik deze machine kocht. Er zit immers een batterij in die veel langer mee kan dan de scheerkop. In de praktijk hoor ik om me heen dat veel mensen hun complete tondeuse na een jaar vaak al afdanken wegens gebrek aan scherpte. Dat ik de mogelijkheid heb om een nieuwe scheerkop te kopen, maakt dat deze aankoop beter bij me past. Ik heb een hekel aan het weggooien van tech.

Gebruikservaring

Na de scherpte lijkt er niet veel meer te vertellen, maar dat is niet helemaal waar. De kwaliteit van het trimwerk van de tondeuse is natuurlijk het belangrijkste onderdeel, maar er valt meer te vertellen over de batterij. Die is groot genoeg voor 50 minuten van gebruik. Helaas is het op geen enkele manier te zien hoe vol, of leeg, de batterij is. Je weet dus niet wanneer je weer terug aan het laden moet, behalve wanneer deze er halverwege de klus mee ophoudt. En dat is net niet wat je wilt. Ook maak ik me ernstig zorgen over het dunne laadpinnetje. Deze Braun All-In-One Style Kit Series 3 zal niet het eerste apparaat zijn waarbij die pin af zal breken tijdens gebruik. Dus waar de duurzaamheid goed zit in de zin dat je een nieuwe kop kunt kopen, is dit wel echt waardeloos.

braun all in one style kit series 3 img20240912213134

Conclusie Braun All-In-One Style Kit Series 3

De Braun All-In-One Style Kit Series 3 is een prima trimmer. Anno 2024 was het wel mooi geweest als Braun eens de overstap maakt naar USB-C om de trimmer op te laden. Of in ieder geval iets stevigers dan wat ze nu gekozen hebben voor de lader. Ook is het jammer dat je niet ziet wanneer het tijd is om hem op te laden. Dat merk je echt doordat hij gewoon stopt tijdens gebruik. Super irritant. Wel lekker veel accessoires en een stuk goedkoper dan de ‘Gilette’ variant van hetzelfde apparaat.

Wij kochten deze bij Da voor €59 terwijl hij online al vanaf €35 te vinden is. Shoppen loont!

kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.