baristina philips noire avecmousseur 2
Foto van Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Philips Baristina

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de Philips Baristina met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Barista kwaliteit zonder poespas
  • Portafilter
  • Strak design
  • Gemakkelijk in gebruik en schoonmaak
  • Innovatief product

THE BAD

  • geen

Dat Philips voortdurend blijft innoveren, en opzoek gaat naar nieuwe toffe producten om het voor iedereen net even wat fijner te maken weet iedereen. Zo komt het dus dat er een legio van bijzonder goede Koffiemachines al op de markt gebracht zijn, die de concurrentie scherp houd enzo ook met dit nieuwe product. De Baristina! De Naam verraad al waar het om zal gaan. Een nieuwe Espresso beweging is van start gegaan met de Baristina. Wil je weten waarom? Check de review!!

rUnboxing

Dat Philips niet alleen innovatief is op product ontwikkeling, maar ook op verpakkings gebied valt direct op, want het apparaat wordt geleverd in een plasticvrije verpakking, die is gemaakt van meer dan 90% gerecycled papier en is 100% recyclebaar. De doos oogt hierdoor wel wat mat, maar dat doet natuurlijk niks af aan het product wat er in zit.

dsc 0033

 

De espresso machine zit keurig netjes verpakt en komt dan ook zonder kleerscheuren aan. Mooi! Dan kunnen direct dus beginnen!! Maar eerst even goed bewonderen!!

 

dsc 0036

De Baristina wordt compleet geleverd met een handleiding en een blik heerlijke koffiebonen. We kunnen dus gelijk aan de slag!

Wat valt op?

Wat mij als eerst opvalt is de compactheid van de machine. Doorgaans testen we volautomatische machines welke echt een stuk forser zijn qua omvang. Makkelijk te plaatsen dus. óók wanneer je niet veel ruimte hebt. Ja en natuurlijk valt het Portafilter op. Dit is weer zo’n innovatie van Philips waar we toch weer verliefd op worden. Was het voorheen de nieuwe Karaf zonder slangetjes als melk opschuimer op de volautomatische machines, nu komt Philips dus wederom  met iets nieuws op koffiezet gebied. En het leuke is dat je doormiddel van verschillende kleuren portafilters je machine kan personaliseren en helemaal naar jou hand kan zetten.

co 24 bar301 03 bar300 60 bar310 pis packshot fullframe (1)

 

Eerste gebruik

Het gebruiksgemak van de Baristina is echt ongekend. Plaats het Portafilter in de machine, maak de keuze tussen Espresso of een Lungo, geef aan of je deze extra sterk wilt of niet en swipe het portafilter naar rechts. Nu zal de Baristina de koffie bonen gaan malen en wanneer dit proces klaar is, swiped het filter terug in haar eerste stand en Voilá! Super simpel en super snel serieus lekkere koffie staat klaar tot mijn beschikking!

dsc 0049

Wanneer de koffie gereed is kan je gemakkelijk het Portafilter weer uit de machine halen en gemakkelijk de geperste koffiedik verwijderen om vervolgens in een kort tijds bestek voor een tweede kop te gaan zetten. Het gebruikte koffiedik kan óók gebruikt worden om planten te voeden of gaat naar de lokale voedselrecycling.

co 24 bar300 bar310 50 fim stop pop drop fullframe

 

Conclusie

Ja in deze conclusie kan ik heel snel tot een duidelijk antwoord komen op de vraag of de Baristina iets toevoegd aan het al drukke segment van Koffiemachines. En ik kan deze vraag met een volmondige JA beantwoorden. De Machine is compact, stak qua design en zeer gemakkelijk in gebruik. En het belangrijkste natuurlijk. Hij zet serieus goed koffie, en ook nog eens op een leuke innovatieve manier. Ik vind de Baristina van grote meerwaarde en zal menig echt goede koffie liefhebber verbazen!

Philips Baristina - BAR300/00 - Espressomachine - Koffiemachine Met Bonen - Wit kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

2 reacties

  1. Interessant apparaat. Had alleen wel willen zien hoe je nu precies een Espresso zet. En je geeft 4,5 sterren, maar je stelt dat er geen nadelen zijn. Waarom niet gewoon 5 sterren? Beetje een makkelijke vraag, maar ik vraag mij toch af wat er precies ontbeert om die halve extra ster te geven.

    Koffie als plantenvoeding is prima voor buiten, binnen ben ik er minder weg van omdat je soms toch wat vliegjes krijgt.

    Ongekend gebruiksgemak vind ik een rare term. We hebben toch ook cups-machines? Zijn die moeilijker dan deze? Eerder makkelijk. Dus niet ongekend dan toch?

    Ik zou deze hoe dan ook graag eens willen proberen. Ik ben niet kapot van die Nespresso’s en Dulce Gusto’s. Helaas heb je juist van dat soort merken wel demo’s staan in winkels en hiervoor niet.

    Philips is overigens al heel lang geen ‘Philips’ meer. Philips Domestic Appliances valt onder Hillhouse. Misschien hebben ze nog wel een deel van de R&D in tact gehouden, maar het is helemaal los van Philips nu.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.