skil brushless budget lifestyle
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Skil introduceert betaalbaar borstelloos gereedschap in duurzaamheidsslag

Koolstofborstels. Vroeger kon je die vervangen in jouw DIY tools, maar in de praktijk gooi je de meeste toch gewoon weg omdat ze het niet meer doen. Die borstels zijn belangrijk voor de stroomoverdracht, maar het kan al jaren heel veel beter. Skil produceerde net als veel andere merken nog altijd veel gereedschap met van deze koolstofborstels in de motoren, maar verkleint met een nieuwe range gereedschappen toch de afstand tussen oude en nieuwe, duurzamere techniek.

Afgelopen zomer liet Skil ons in Breda al de eerste ‘budget’ borstelloze tools zien en inmiddels is er ook echt een hele lijn dat het merk op de markt brengt. Sterker nog, deze maand gaan de tools al in de verkoop bij Gamma en Karwei. Helaas nog niet bij algemene webshops.

skil brushless budget

Door borstelloze DIY tools goedkoper te maken, doe je veel langer met jouw gereedschap. De nieuwe generatie motoren is veel minder gevoelig voor slijtage (gaan 10x langer mee). Bovendien zijn deze motoren doorgaans 50% krachtiger danwel 45% sneller en leveren ze een constant toerental. Ook de omzetting van stroom in beweging van de powertool is veel efficiënter. Er gaat dus minder stroom verloren aan warmte.

Dat Skil vertrouwen heeft in deze budgetlijn laat het merk ook zien in de garanties die het geeft. Je krijgt 5 jaar garantie op jouw powertools in tegenstelling tot de 2 jaar die redelijk standaard is in deze branche. Ondertussen gebruik je dezelfde PWRCORE20 batterijen die Skil ook voor haar andere draadloze tools gebruikt. Dat is dan weer heel duurzaam.

Eén reactie

  1. Na de elektrische fiets, om maar iets te noemen, was de ontwikkeling van borstelloos handgereedschap niet meer dan logisch. Mijn oude Skil gaten prikker kan ik nu eindelijk vervangen… Wow, snel weg met die herrie en dat snoer: Chapeau!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.