Signify WiZ Sync Box
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Signify lanceert de WiZ Sync Box

Signify kennen we vooral al de ex-Philips afdeling die zich met Hue bezighoudt, maar jaren geleden kochten ze ook het WiZ platform voor WiFi connected verlichting, waarvoor ze geen rechten aan Philips hoeven af te dragen voor het gebruik van de naam. Logisch dat Signify hier veel aandacht aan geeft, omdat het bedrijf het de laatste jaren redelijk lastig heeft in de drukbevochte markt voor slimme verlichting. Na de Hue Sync Box is er nu ook een WiZ Sync Box om jouw TV een Ambilight-achtige ervaring mee te geven.

De kosten voor de WiZ Sync Box komen een stuk lager te liggen dan die met het Hue label. Voor €90 koop je de Sync Box in combinatie met een RGBic LED strip voor achterop de TV. De Sync Box leest via HDMI het beeldsignaal uit en genereert op basis daarvan de verlichting voor de lichtstrip. Het is dus niet mogelijk om beelden van jouw TV tuner of apps op jouw TV om te laten zetten naar een lichtsignaal voor WiZ. De Sync Box kan ook andere WiZ lampen aansturen en er zit zelfs een microfoon in waardoor je jouw WiZ verlichting in een soort disco-modus kunt aansturen.

In tegenstelling tot de eerste generatie Hue Sync Box, is de WiZ Sync Box natuurlijk een stuk verder in de ontwikkeling. Er is ondersteuning voor HDMI 2.0 met een maximale doorvoer tot 4K 60Hz met Dolby Vision en HDR10+ ondersteuning.

Eén reactie

  1. Mochten jullie dit gaan testen, zou het dan gedaan kunnen worden door een van de redacteuren die daadwerkelijk een demo-setup bouwt en toont? De korte reviews lezen makkelijk weg, maar je weet nu al dat veel mensen dit gaan reviewen, daar een uurtje voor gaan zitten, wat foto’s schieten die niet eens groter kunnen om het detail te bekijken, en iets in video-vorm tonen al helemaal niet.
    Hier op de site kom ik beiden tegen. Mensen die zaken wel uitzoeken en anderen die meer voor de snelle vorm kiezen. De een is niet perse beter dan de ander (al waardeer ik het wanneer er werk/tijd in een artikel of test gestoken wordt), maar voor iets als dit wil ik wel zien of het echt ala Ambilight is. Ik zie dat meerdere merken dit aan het introduceren zijn, volgens mij een Tuya-product dat ze vervolgens geschikt maken voor een eigen app. Ben benieuwd of Wiz dat ook doet aangezien ze toch dat Philips-verleden hebben. Hebben ze nog toegang tot R&D-bronnen en patenten?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.