oneplus watch 2r
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

OnePlus toont Nord 4, Pad 2, Watch 2R en Buds 3 Pro

Net een dag voor Samsung haar Unpacked event organiseert, probeert OnePlus nog even de Koreaanse ‘thunder’ te stelen. Hoewel het volgende week pas haar nieuwe producten zou onthullen tijdens haar zomer event, zet het bedrijf alvast haar nieuwe line-up online.

Naar verwachting zal de line-up van Samsung wat groter zijn dan die van OnePlus, maar de kans is ook groot dat OnePlus wat toffe producten neerzet die beter betaalbaar zullen zijn dan wat Samsung laat zien. En daarmee meer gericht op de massa.

OnePlus Nord 4

De geruchten gingen al dat OnePlus zichzelf in staat zou zien om een smartphone neer te zetten die helemaal van metaal is. Zo ziet de nieuwe OnePlus Nord 4 er ook echt uit. Ook kiest OnePlus er ineens voor om de camera’s naast elkaar te plaatsen. Zou dat voor spatial video zijn?

oneplus nord 4

OnePlus Watch 2R

De OnePlus Watch 2 (boven afgebeeld) kwam eerder dit jaar uit en begint al wat in prijs omlaag te gaan. Interessant dus dat OnePlus nu al de OnePlus Watch 2R inzet. Hoewel de R bij smartphones voor een goedkopere editie staat met lagere specs, lijkt dat heir niet helemaal het geval te worden. Als de geruchten kloppen zou de chipset gelijk zijn gebleven en het display ook. Er zit zelfs nog een extra draaiknop op. Het prijsverschil zou dus goed in het materiaalgebruik kunnen zitten. Of misschien zelfs ‘moeten’ zitten.

OnePlus Buds 3 Pro

Waar we bij Samsung de Galaxy Buds 3 Pro verachten, komt OnePlus met de OnePlus Buds 3 Pro. Voorgaande generaties waren buitengewoon goed en dat is niet raar. OnePlus is de dochter van Oppo en Oppo is van oudsher juist een specialist in audio. De verwachtingen zijn dus opnieuw hoog. Wel is het jammer dat het iconische ontwerp van de charging case is veranderd.

oneplus buds 3 pro

OnePlus Pad 2

Tenslotte komt er een high-end Android tablet van OnePlus. De Pad 2. OnePlus claimt dat dit de snelste Android tablet ooit wordt en daar is zeker ruimte voor in de markt. Op het gebied van high-end tablets doet eigenlijk alleen Apple echt iets. Samsung komt doorgaans niet in de buurt door te besparen op de chipsets. OnePlus zou hier volgende week dus echt kunnen verbazen.

oneplus pad 2

3 reacties

  1. Buiten de oordopjes mooi uitziende apparaten.
    Is er echt behoefte aan een high end android tablet? Buiten de SoC is de Galaxy S-serie toch wat je kan verwachten van een high end tablet?

    Een goed scherm, speakers en batterijduur, en dat ondersteund door een basis die alles goed laat werken zodat zaken als WiFi snel werken. Dat is toch alles? Een krachtige SoC win je alleen iets mee als je ook wil editen of als je wil gamen, maar welke games draaien niet goed op de krachtigste processor die in Androidtablets te krijgen is? Is streaming niet hoe dan ook de toekomst gezien het beperkte aanbod op mobile van serieuze games?

    1. Het is inderdaad zo dat je via streaming en remote applicaties steeds minder behoefte hebt aan een high-end SoC. Mits je een goede internetverbinding hebt. Dat is lang niet overal ter wereld goed geregeld. Ben je aan het multitasken met wat zwaardere applicaties, dan is een snelle chipset ook een must. Net als voor het afwerken van lokale AI taken. Dat laatste is weer belangrijk om de privacy van de gebruiker te kunnen borgen. Dus ja, we verwachten zeker dat de behoefte voor high-end chipsets in tablets toeneemt. Het zal meer de vraag zijn of de factoren waarin de iPad beter is, het scherm en de camera, relevant genoeg zijn. De Pad 2 is wel echt heel veel goedkoper voor een flink schermoppervlak en een prima toetsenbord. Ik ga er niet vanuit dat iPad gebruikers hun Apple bubble zullen verlaten voor een Android alternatief, maar ik verwacht wel dat meer Android gebruikers overstappen van laptop naar tablet. Maar dat is persoonlijk.

    2. Echt een goede vraag. Ik denk dat Apple en Samsung aantoonden dat er wel degelijk behoefte is aan een krachtige tablet. Het grote verschil vanuit OnePlus lijkt dat het minder inzet op een fantastisch display in vol zonlicht of goede camera’s. Gewoon een goed werkpaard voor binnen dus. Bovendien heeft Apple met haar M4 toch ook een beetje ingezet op de migratie van laptop naar tablet als werk device. En vergis je niet dat er een grotere behoefte gaat komen op AI taken lokaal uit te voeren in verband met privacy. In het slechtste geval is OnePlus net wat vroeg. Overigens heeft OnePlus in China een nog krachtiger tablet neergezet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.