OnePlus Nord Buds Pro 3
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: OnePlus Nord Buds Pro 3 klinken duurder dan ze zijn

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de OnePlus Nord Buds Pro 3 met 4 sterren.

THE GOOD

  • Erg goede ANC in openbaar vervoer
  • Gesprekken zijn mooi helder
  • Audio is dik in orde
  • Multipoint ondersteuning

THE BAD

  • Kan niet goed met windruis op de fiets omgaan

Met een indrukwekkende presentatie, toonde OnePlus in Milaan haar nieuwste headset. Nord De Buds Pro 3. De Nord series staat al jaren voor het budget- en middensegment van het merk. Daarbij gaat het ze erom in de basis een goed product te leveren en deze goedkoper te maken door te besparen op luxe. Dat lijkt ook hier het geval te zijn.

Unboxing

Bij de Nord lijn probeert OnePlus traditioneel net wat meer fun in een doosje te stoppen. Naast de headser, een USB-A naar USB-C stekker en documentatie, zitten er dus ook stickers in.

OnePlus Nord Buds Pro 3 Uitgepakt

Design

Qua ontwerp heeft OnePlus duidelijk een keuze gemaakt om niet te high-end over te komen, maar wel heel leuk en spontaan. Dit zien we al meteen terug in de charging case. Die bestaat voor het onderste deel uit zwart plastic met spikkeltjes. Het plastic voelt wat dunner aan als bij de gewone buds pro en het is wat gevoelig voor vingerafdrukken.

OnePlus Buds 3 Pro Kleuren Oordtjes

De oordopjes zelf zijn in-ears en hebben ook een wat meer bulky ontwerp meegekregen. Niet het verfijnde dat we gewend zijn in de high-end modellen van OnePlus. Eigenlijk precies wat we verwachten op dit toch lage prijsniveau. Dus dat is gewoon goed. Bovendien geeft het ruimere ontwerp stiekem wat meer ruimte om te spelen met de audiokwaliteit. En daar is het in deze release toch zeker om te doen.

OnePlus Buds Pro 3 Charging Case

Audiokwaliteit

In deze oordopjes is geen budget voor dikke, titanium drivers. Dus heeft OnePlus er voor gekozen om de drivers een titanium coating te geven om ze te verstijven, zonder veel kosten te moeten maken. Doordat ze veel ruimte hebben, kiest het merk ervoor om 12,4mm drivers te plaatsen. Dat is relatief groot in deze productgroep en ook dat maakt het weer gemakkelijker om een goed geluid neer te zetten. Bass Wave 2.0 is een nieuwe technologie die meer zware tonen toevoegt, maar daar merken we in de praktijk niet heel veel van. Het geluid is gewoon lekker warm. Bovendien kun je dit met de instellingen in je OnePlus smartphone verder afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren. Het gaat niet ver, maar het is wel echt goed genoeg.

oneplus nord buds pro 3 in het oor img20240717164744

ANC, of actieve ruisonderdrukking, is ook aanwezig in de oordopjes, op basis van drie microfoons. OnePlus heeft budget uitgetrokken om deze door Tüv Rheinland te laten testen. Daar werd deze geclassificeerd als ‘High Performance Noise Cancellation’. Zelf ben ik wel wat kritischer en merk ik dat de ANC met name met windruis echt wel moeite heeft. Op de fiets kan ik me daar echt aan irriteren. Terwijl hij fantastisch presteert in de bus, trein en in het vliegtuig.

Gesprekken voeren gaat echt geweldig. Zolang je dus niet op de fiets zit. Want ook dan klagen mijn contacten over de windruis. Buiten dat scenario zijn gesprekken echt mooi helder.

Bluetooth

De headset is voorzien van Fast Pair, dus installeren is zo gedaan. Ook is Bluetooth 5.4 al aanwezig. Daarmee loopt het merk lekker voor op de markt. Er is multipoint ondersteuning. Dus in mijn geval is de headset verbonden met de OnePlus Open en de OnePlus Pad 2 en dat gaat echt probleemloos.

Uithoudingsvermogen

Ik gebruik de oordopjes onder anderen op kantoor. Daar houden ze het een hele werkdag zonder bijladen vol en opladen doe ik nu zo ongeveer eens per week. Wederom echt heel prima voor de prijs van de headset.

Conclusie OnePlus Nord Buds Pro 3

Ze zijn goedkoop. Zo zien ze er ook uit, maar zo klinken ze niet. Wie een hoop geld in de zak wilt houden en daarvoor een wat meer ‘basic’ headset wel kan waarderen, biedt de OnePlus Nord Buds Pro 3 echt veel waar voor haar geld. Alleen de prestaties op de fiets vallen gewoon een beetje tegen.

OnePlus Nord Buds Pro 3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.