H&Y Revoring
Foto van Roy Christiani
Roy Christiani

Review : H&Y REVORING met Polariser, VND Variable Step Adapter en Black Mist Filter

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de H&Y Revoring met 5 sterren.

THE GOOD

  • Geschikt voor verschillende diameters
  • Snel te bevestigen
  • Innovatief systeem
  • Stevig

THE BAD

  • Eenmalige investering

De H&Y Revoring biedt een innovatieve oplossing voor fotografen en videografen die meerdere filters nodig hebben, zonder het gedoe van losse adapterringen en schroefsystemen.

H&Y Revoring

Unboxing H&Y Revoring

Bij het unboxen van de H&Y Revoring valt direct de zorgvuldige presentatie op. Het product wordt geleverd in een stevig, compact doosje dat de adapter en filters veilig beschermt tijdens transport. De verpakking is minimalistisch, met een strak design en duidelijke informatie over de inhoud. Het voelt alsof je een premium product uitpakt, en dit wordt bevestigd zodra je de Revoring in handen hebt. Het doosje is voorzien van schuimrubber compartimenten die precies zijn afgestemd op de vorm van de adapter en eventuele extra filters, zoals de Black Mist Filter. Hierdoor blijft alles netjes op zijn plek en loop je niet het risico dat er iets beschadigd raakt. Dit soort aandacht voor detail in de verpakking toont meteen aan dat H&Y veel waarde hecht aan kwaliteit en duurzaamheid, niet alleen van hun producten, maar ook van de gebruikerservaring vanaf het eerste moment.

H&Y Revoring

Ontwerp en Bouwkwaliteit

Na het uitpakken merk je direct dat de Revoring van hoogwaardig materiaal is gemaakt. De adapter is vervaardigd van 6063 aluminium, wat zowel lichtgewicht als robuust is, ideaal voor fotografen die veel onderweg zijn. De matzwarte afwerking geeft het een premium uitstraling, en dankzij de geanodiseerde coating is het bestand tegen slijtage en oxidatie. De stevige constructie wordt verder aangevuld met het gebruik van Duits Schott B270®-glas, dat zorgt voor scherpe beelden en optimale lichttransmissie.

H&Y Revoring

Het zelfspannende systeem van de Revoring is een ander indrukwekkend aspect van het ontwerp. Dit systeem zorgt ervoor dat je de adapter snel en stevig kunt bevestigen op lenzen met verschillende diameters, variërend van 58 mm tot 77 mm (afhankelijk van het model). Dit maakt het systeem ideaal voor professionals die vaak wisselen tussen lenzen met verschillende formaten. In plaats van meerdere adapterringen voor elke lensmaat mee te nemen, kan één Revoring gebruikt worden voor verschillende lenzen, wat ruimte bespaart en de workflow versnelt.

Functionaliteit: Het Gebruik van een ND-Filter

Een van de grootste voordelen van de H&Y Revoring is de geïntegreerde variabele ND-filter, een cruciaal hulpmiddel voor zowel fotografen als videografen. Dit filter vermindert de hoeveelheid licht die de lens binnenkomt, waardoor je in fel daglicht met langere sluitertijden kunt werken.

H&Y Revoring

Dit is perfect voor het creëren van vloeiende bewegingen, zoals stromend water of wolken, en voor videografen die een constante belichting willen behouden zonder de sluitertijd of diafragma te hoeven wijzigen. Met het variabele ND-systeem kun je eenvoudig de lichtreductie aanpassen zonder dat je meerdere filters hoeft te verwisselen. Dit is vooral handig tijdens dynamische shoots waar tijd een belangrijke factor is. Dankzij het gebruik van hoogwaardig glas en geavanceerde coatings blijven de beelden scherp en vrij van kleurafwijkingen.

Sample Images genomen met H&Y Revoring
Sample Images genomen met H&Y Revoring

Het Gebruik van de Black Mist Filter

De Black Mist Filter biedt een unieke mogelijkheid om een filmische, dromerige sfeer aan je beelden toe te voegen. Dit type filter verzacht de hooglichten en verspreidt het licht subtiel, wat resulteert in een zachtere, romantische uitstraling. Dit is vooral nuttig in portretfotografie en filmproducties waar een nostalgische of esthetische look gewenst is.

Sample Images genomen met H&Y Revoring
Sample Images genomen met H&Y Revoring

 

De Black Mist Filter maakt de huidtinten zachter en vermindert de harde contrasten zonder verlies van detail in de schaduwen. Een groot voordeel van de Black Mist Filter is dat het niet nodig is om de scherpte van het beeld op te offeren voor een artistiek effect. De details blijven helder, terwijl de highlights een mooie gloed krijgen, wat een subtiel en professioneel resultaat oplevert. Deze filter is zeer populair bij portretfotografen en wordt vaak gebruikt in films om een dromerige, zachte esthetiek te creëren.

Magnetische Ringen: Snel Wisselen van Filters

Een van de meest innovatieve aspecten van de H&Y Revoring is het gebruik van magnetische ringen, waarmee je snel kunt wisselen tussen filters. Dit systeem is een enorme verbetering ten opzichte van traditionele schroefsystemen, waarbij je vaak tijd verliest tijdens het verwisselen van filters.

H&Y Revoring

De magneten houden de filters stevig op hun plaats en maken het wisselen eenvoudig en intuïtief. In het veld betekent dit dat je snel kunt schakelen tussen bijvoorbeeld een variabele ND-filter en de Black Mist Filter zonder je workflow te onderbreken. Vooral in situaties waar snelheid en flexibiliteit essentieel zijn, zoals bij trouwfotografie, landschapsfotografie of documentaire shoots, biedt dit systeem een aanzienlijke tijdbesparing en gebruiksgemak.

Prestaties en Beeldkwaliteit

De prestaties van de Revoring zijn uitstekend. De ND-filter biedt een nauwkeurige controle over de belichting zonder kleurzweem of verlies van scherpte. Zelfs bij gebruik van een groothoeklens blijft het beeld vrij van het ongewenste X-patroon dat soms optreedt bij goedkopere variabele ND-filters.

De Black Mist Filter presteert eveneens op hoog niveau, met subtiele, maar effectieve verzachting van fel licht. Dit zorgt voor een prachtig filmisch effect, ideaal voor portretten en sfeervolle nacht- of straatfotografie. Beide filters zorgen voor consistente prestaties zonder in te leveren op beeldkwaliteit, wat cruciaal is voor professionele gebruikers.

H&Y Revoring

Prijs en Waarde

De H&Y Revoring is een premium product en komt met een prijskaartje van rond de € 219,0 afhankelijk van de uitvoering. Hoewel dit aan de hogere kant is voor een filtersysteem, biedt het product aanzienlijke waarde. De veelzijdigheid, het gebruiksgemak, en de hoge beeldkwaliteit maken de Revoring een waardevolle investering, vooral voor professionals die regelmatig met filters werken. De combinatie van een variabele ND-filter, polarisatiefilter en de Black Mist Filter in één systeem bespaart niet alleen geld op de lange termijn, maar ook ruimte en tijd. Het magnetische systeem en de duurzaamheid van het product rechtvaardigen de prijs voor degenen die de hoogste eisen stellen aan hun uitrusting.

Sample Images genomen met H&Y Revoring
Sample Images genomen met H&Y Revoring

Conclusie

De H&Y Revoring met Polariser, VND Variable Step Adapter en Black Mist Filter is een uitzonderlijk filtersysteem dat zich onderscheidt door innovatie, gebruiksgemak en uitstekende prestaties. Het slimme ontwerp, de hoogwaardige bouwkwaliteit en de mogelijkheid om snel te wisselen tussen filters dankzij de magnetische ringen, maken het een onmisbaar hulpmiddel voor serieuze fotografen en videografen.

dscf1043

Het zelfspannende systeem maakt het ook gemakkelijk om de adapter op verschillende lensdiameters te gebruiken, zonder extra ringen. Dit bespaart ruimte in je cameratas en verhoogt de efficiëntie tijdens opnames. Voeg daarbij de creatieve mogelijkheden van de Black Mist Filter, en je hebt een filtersysteem dat niet alleen praktisch, maar ook artistiek een stap verder gaat.

Kortom, voor professionals die op zoek zijn naar een veelzijdig, betrouwbaar en hoogwaardig filtersysteem, is de H&Y Revoring een uitstekende investering die je workflow zal verbeteren en je creatieve visie zal versterken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.