Nokia Logo
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gaat Samsung de kernapparatuur voor Europese 5G netwerken verkopen?

Sinds Huawei in de ban is, gaat het goed met het Finse Nokia (niet te verwarren met het Chinese HMD, van de Nokia smartphones). Het Finse Nokia is nog altijd producent van netwerkapparatuur voor mobiele providers. Doordat die geen Huawei apparatuur meer mogen gebruiken, is het Europese Nokia een logische keuze.

Maar nu wil Nokia volgends Bloomberg haar netwerktak verkopen of samenvoegen met een concurrent. Het zou het Koreaanse Samsung zijn dat interesse zou hebben in de overname van deze divisie van de Finnen.

Wanneer Nokia deze stap zou zetten, zou het gevolg zijn dat het beheer van Europese smartphonenetwerken opnieuw in handen van een Aziatische partij valt. Hoewel Zuid-Korea politiek veel stabieler is dan China, gaat het wel om vitale netwerkverbindingen.

Nu is Nokia niet de enige waar de KPN’s van deze wereld uit kunnen kiezen. Ook Ericsson begeeft zich nog altijd op die markt en is gevestigd in Zweden. Net als Nokia is ook Ericsson jaren geleden al gestopt met het maken van smartphones, al koos Ericsson er destijds voor haar mobiele telefoontak te verkopen aan Sony, dat lang SonyEricsson heette.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.