Google Pixel 9 Series
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google Meet gaat duo-camera ondersteunen

Videovergaderen met twee camera’s tegelijk. Niemand doet het nog, maar Google gaat hier vol op instappen. Google Meet gaat namelijk ondersteuning bieden voor twee videobronnen tegelijk in een meeting. In eerste instantie zal het daarbij om twee camera’s gaan, maar via USB-C zijn natuurlijk ook andere videobronnen te koppelen die het systeem als camera ziet.

Google heeft de duo-camera functie nu eerst uitgerold naar de Google Pixel 9, maar uiteindelijk is het een software feature die naar iedere smartphone en computer zou kunnen komen… als Google daar zin in heeft uiteraard. Het is voor nu een mooie feature om de Pixel 9 series nog eens onder de aandacht te brengen.

Eén reactie

  1. Ben benieuwd hoe mensen deze functie gaan gebruiken. Tijdens het vloggen wat je dan doet naar een selecte groep mensen? Of trouwens, misschien wanneer je een podcast in beeld opneemt en je dan niet perse met zijn tweeën in beeld hoeft te zitten…. En voor familie waarbij gezinsleden verdeeld kunnen worden is het ook handig. Niet iedereen heeft twee computers staan of wil met twee computers (die meestal in een andere kamer staan) werken.

    Over podcasts gesproken, gaan jullie ooit weer een poging wagen? Deed Zeeman dit niet ooit voor jullie? Ik zou best eens het perspectief willen horen van een kleinere techsite op zaken. Gewoon een korte van een kwartier waarin op bepaald nieuws gereageerd wordt zou best aardig zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.