Rødecaster
Foto van Roy Christiani
Roy Christiani

Røde introduceert videocaster

RØDE heeft onlangs de RØDECaster Video gelanceerd, een alles-in-één oplossing voor zowel video- als audioproductie, speciaal ontwikkeld voor contentmakers die werken met video en audio. Dit veelzijdige apparaat biedt geavanceerde functies zoals vier HDMI-ingangen waarmee meerdere camera’s kunnen worden aangesloten, en USB-C poorten voor het verbinden van webcams en audiobronnen. De console maakt gebruik van APHEX-audioprocessing, die hoogwaardige geluidskwaliteit moet gaan waarborgen.

Rødecaster

Schakelen tussen camera’s en scene’s

Een van de opvallende eigenschappen van de RØDECaster Video is de bediening via een high-resolution touchscreen. Gebruikers kunnen hiermee schakelen tussen verschillende camera’s en scènes beheren. De RØDECaster Video biedt uitgebreide connectiviteitsopties, inclusief zowel HDMI- als USB-interfaces, waarmee het apparaat breed inzetbaar is voor verschillende doeleinden, zoals podcasts, webinars, en live-evenementen. Daarnaast ondersteunt het systeem meercamera-instellingen, wat moet zorgen voor een dynamische en veelzijdige video-opstelling zonder dat hiervoor externe software of complexe setups nodig zijn.

Rødecaster

Ingebouwde audiomixer

Voor audio biedt de console eveneens tal van mogelijkheden, zoals de ingebouwde audiomixer met vier microfooningangen en uitgebreide audioprocessingfuncties. Dit zorgt ervoor dat gebruikers hun audio nauwkeurig kunnen afstemmen, wat essentieel is voor professionele geluidskwaliteit bij videoproducties. De audioprocessor maakt gebruik van technologie zoals APHEX Aural Exciter en Big Bottom, waarmee de audio helder en vol klinkt, zelfs in minder akoestisch ideale omgevingen.

Rødecaster

Video en audio opnemen

De RØDECaster Video biedt daarnaast de mogelijkheid om gelijktijdig video en audio op te nemen, en alle opnames direct te beheren op het apparaat zelf, wat zorgt voor een snelle en efficiënte workflow. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor professionele contentmakers die veelvuldig werken met live-producties of video’s met meerdere camera’s.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.